Merhaba ben daha önce hem sağ hem sol bartholinimden ameliyat oldum. Sağda yani ilk ameliyat olduğum tarafta hiç sorun kalmadı ama sol bartholin ameliyatın üstünden 1. 5 yıl geçti bu sanırım 4. Apse yapışı. Ben de 8 haftalık hamileyim. En son apse yaptığında devlet hastanesi yeterince büyük değil dedi antibiyotik yazdı eve geldim ağrıdan uzanıyordum öncesinde sıcak oturma banyosu yapmıştım 4, 5 kez. Uzanırken kendisi patladı boşaldı yani apse. Onun öncesinde başka Bi devlet hastanesine gittiğimde iğne ile boşalttılar ve antibiyotik iğne verdiler. Uzun yazdım ama bazı hastaneler iğneyle boşaltıyor kısa ama acılı Bi işlem hele çok şişmişse zaten gergin olduğu için acıyor bir de biraz masajla içini de iyice akıttıkları için ağrıyor ama oturma banyosu dışına evde başka patlatma için bir işlem yapmanızı önermem. Şuanda benim de apse yaptı. Sıcak su tuttum duşta yarın oturma banyosu yapıp uzanmayı planlıyorum. Ama sizin çok büyüdü ise ceviz kadar büyür çünkü o zaman doktora gidip boşalttırın. Çok geçmiş olsun.