Merhaba sevgili anneler ve anne adayları umarım sağlıkla tamamlarsınız hamileliklerinizi🥹 Burda hep hikayeleri okurdum aslında doğuma dair hiç psikolojik hazırlığım yoktu tamamen çok rahattım her iki doğuma da hazırlamıştım kendimi . Başlıkta normal yerine vajinal demeyi tercih ettim çünkü aslında amaç sağlıkla bebeğe kavuşmak bu tartışma çok çağ dışı bana göre 🙏 Kendi hikayemide korkuların yersiz her doğumun kendine has olduğunu söylemek için yazıyorum . Benim ay kızım Işılayım eğer kendi gelmeseydi 16 Ağustos Cuma günü suni sancı ile vajinal doğum denenecekti ama kendisi 12 Ağustos günü gelmeyi tercih etti 🥹 sabah 7.30 gibi tuvalete gittiğim de nişan dediğimiz sümüksü akıntı olduğunu farkettim . O günde kayınvalideme gideceğim diye duşa girdim sonrasında eşimi uyandırıp söyledim ama telaslanmaması gerektiğini Nisan olunca hemen doğum olmadığını söyledim 😂 kayınvalidemle ev çok yakın yolda ufak regl ağrısı hissedince kapıdan girerken geldim ama geri gidebiliriz dedim 😂 10 gibi kahvaltı yaparken bel ve regl ağrısı aynı anda olmaya başladı 5 dk da bir ama kısa süren ağrılar . Asistana yazdım gelin doğumhanede baksınlar diyince 11 de hastanedeydik ama halen bana göre doğum değildi 😂 Gittiğimizde 6 cm açıklık olduğunu söylediler bu arada 1. Hamileligimdi. Ben evrakları doldurup doğum masasına geçtim suyu patlattılar o sırada açıklık 8cm olmuş doktoru çağırdılar . Ikınmayı hiç bilmiyordum ama ebe sayesinde 3 ıkınmada kızım kucagımdaydı yani bir saat sonrası 12.22 de .ve ben halen doğurdum mu idrak edemedim uzunca bir süre . Anlayacağınız hamilelikte doğumu düşünmek yerine tadını çıkarırsanız (benim öyleydi ) çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Doğumdan korkmayın doğumu kötü birsey gibi anlatanlardan korkun. Her beden bir değil çünkü . Sağlıcakla kalın