iremree Potter58 ilk gebelik doğaldı 2 tarama detaylı usg yaptırdım bu tüp bebek transferden önce ngs yani kromozom baktırırdığım için 2 li yaptırmadım bunda sadece detaylı usg ye girdim
iremree Potter58 önerilmiyor yani şöyle eğer bi risk yok ise herhangi bi anomali durumu kimse yaptırmıyor
Havvabektas Ben ikili üçlü dörtlü tarama yapmadım sadece detaylı ultrason girdim 23+3 haftalık temiz çıktı çok şükür
fairytale_ Potter58 detaylıya iki kere girdim birini ozelde dıgerını devlettde ozelde gırme sebebım takıplı oldugum hastane dıye gırdım devlettdekındede hakkım var dıye. Ozele 19. Haftamda gırdım devlete ise 24. Haftamda bılseydım ozele gıtmezdım bosuna para vermısım devlettdekı doktorda ozel gıbı baktı cok guzel ve net reklı resım verdı🥹🥰
Mrvee1923 bende bir şey sormak istiyorum, Detaylıya giderken aç mı gidiyorsunuz tok mu? Randevu alırken telefonda herhangi bir şey denmedi de, bi de idrara sıkışık mı olucaz nasıl gidicez? Yardımcı olur musunuz?
Balarisi5 Potter58 Hangi hastanede yaptıracaksanız ve nasıl randevu aldınız, rica etsem bilgi verebilir misiniz? Doktorum yeşil kod açtı fakat 182 yardımcı olmuyor.
Potter58 Balarisi5 ben sivasta numune hastanesinde olucam perinatoloji bölümüne gittim direk sıra verdiler zaten hiç sormadılar bile
Potter58 Balarisi5 yok hiç kod falan vermedi anladığım kadarıyla siz de sivastasınız direk numune hastanesi 3.kata çıkın yazıyor zaten perinatoloji diye sadece kime takipli olduğumu söyledim oradaki kadın defterden uygun gün söyledi ama şuan girip girmemek konusunda kararsızım
Balarisi5 Potter58 Doktorun yönlendirmesi sol kulağı sağ elle baş üstünden tutmak gibi olmuş. Böyle basit miydi gerçekten 😄 Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim 🙏🏻
Potter58 Balarisi5 valla benimde öyle Levent bey’e takipliyim. Detaylı haftam geldi diye gittim dedi ki burda riskli gebeliklere bakıyorlar sana bakmazlar kayseriye gidebilirsin dddi ben de şaşırdım bir detaylı ultrason için kayseriye mi gideceğim dedim o da üniversitede Nazan Yurtcu var o da yapıyor konuşabilirsin dedi. Gittim konuştum Nazan hanımda yapacaktı ama şans eseri bir de numuneyi deneyeyim dedim alırsa alır almazsa zaten üniversitedeki kabul etti düşüncesiyle numuneye gittim hiç sorgu sual bile yapmadan hemen aldılar randevu verdiler ben de şaşırdım. Şimdi randevu günümü bekliyorum bence sen de şansını dene olmadı üniversitede nazan hanım da yapıyor.
Balarisi5 Potter58 Ben de Levent bey’e takipliyim. Henüz 3 haftam var ama sıra bulamazsam diye erken davranmaya çalıştım iyi ki de öyle yapmışım. Bu karışıklık zamanın da daralmasıyla iyice panikletirdi. Tekrar teşekkür ediyorum, sağlıkla kavuşun bebeğinize ☺️
Potter58 Balarisi5 yaa levent beyden memnun musunuz üçlü taramayı yaptırdınız mı ben bu detaylı ultrason olayından sonra değiştirmeyi düşünüyorum doktorumu ama emin de değilim
Balarisi5 Potter58 Levent hocadan genel olarak çok memnunum. Yönlendirilemediğim tek konu detaylı ultrasondu onun haricinde bugüne kadar her konuda çok güzel detaylı bilgi verdi. Üçlü taramayı da yaptırmayı düşünmüyordum fakat benim için esas olan doktorun gerekli görüp görmediği olduğu için önerisine uyarak yaptırmaya karar verdim. Yalnızca 2 tüp kan alınıyor sonucu da 2 hafta sonra çıkacak dediler.
neslsah-1 Potter58 3lü taramayı önermiyolar genelde doktorlar 2 li yapıldıçıysa yeterli diyolar genelde yanlış sonuç veriyomuş 3 lü
Cnm_63 Kızlar yardımcı olur musunuz doktor bana perinatoloji bölümü için alan açtı 18-24 haftalar arası randevu al dedi bende anca 3 ekime randevu bulabildim ve o zamana kadar 18+5 haftalık oluyorum. Sizce erken mi yada o haftada bebek küçük mü yani detaylı incelenebilir mi?
Potter58 Cnm_63 yani anladığım kadarıyla doktorlardan yapılabilir ama sanki ileriki haftalarda bebek gelişimi daha iyi olduğundan daha net görüntü alabiliyorlar
Balarisi5 Cnm_63 Organların incelenebilmesi için tam gelişmiş olması lazım, o yüzden 20. haftadan sonra gidilmesi öneriliyor.