Suya sofra tuzu atıp gargara yapın, burnunuza çekin burnunuz açılır biraz nefes almanız kolaylaşır. Bi de limon 1-2 diş sarımsak doğrayıp suyla kaynatın içine bir tatlı kaşığı bal atıp tüketin. Sıcak suya kafanızı eğip buharı kafanıza bir tülbent örterek 3 dk kadar çekmeye çalışın. Yattığınız odaya ufak bir nemlendirici olursa boğaz burun kuruluğu yaşamaz rahat nefes aldığınız için uyursunuz ve yüksek yastık kullanın gece gündüz farketmez terledikçe kıyafet değiştirin ıslak kalmamaya çalışın. Ateş olursa acile gidin üşüme titreme olursa. Bol limonlu çorbalar tüketin tarhana,mercimek, tavuk çorbası, yahni ne yapabiliyorsanız. Enerjim yok diyorsanız bol limonlu biraz karabiber atıp şehriye çorbası yapın bol limonlu salata. Varsa keçiboynuzu pekmezi normal pekmez 1 er kaşık karıştırıp tereyağıyla ısıtıp sonra 1 bardak sıcak suya aktarıp için. Ben böyle şeyler yaptım şükür atlatmıştım bünyem çok zayıf zor toparlıyorum siz de deneyin inşallah şifa olur. Bu arada korkmayın bebek öksürükten etkilenmiyormuş ben çünkü bu korkuyu yaşamıştım sonra gördüm şükür iyiydi