Symdnz1 Endişenizi anladım. Hepatit B aşısının doğar doğmaz yapılmasının sebebi, virüsün bazı insanlardan belirti göstermeden bulaşabilmesi (toplumda yaygın sessiz taşıyıcılar mevcut) ve bebeklik döenminde bağışıklık olmadan maruz kalındığında daha ciddi hastalıklara yol açması.demin demiştim bebekleri hepatit Bnin ciddi sonuçlarından, özellikle karaciğer yetmezliği veya karaciğer kanseri gibi durumlardan korumak için (normalde anne karnındayken sizin aşınız var ise koruyorsunuz ama doğduktan sonra maalesef kendi savunmasızlığı ile başbaşa kalıyor, bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş çünkü.) Ek olarak aşı takvimi aşıların içerikleri ve uygulama zamanları, uzun yıllar süren araştırmalara dayalı olarak belirlenmiştir ben de ilk bebeğine hamile doktor anne olarak hem topuk kanı aldıracağım hem aşıları yaptıracağım kendi bebeğime yapmayacağım şeyi asla size de önermem. Bir de size tavsiyem doktorunuzla bu konuyu detaylı konuşup, tüm sorularınızı sorun maalesef etrafta çok fazla kirli bilgi var en doğru kararı bu şekilde verirsiniz instagrama değil doktorunuza güvenin 😊 bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğiyle iyiakşamlar diliyorum.