Erham Misskaynak peki bebeğinde şeker çıkarsa diabetli olursa annen ve kayivaliden bu mesuliyeti alıyorlar mı
aybkburk Misskaynak ben yaptırmıcam şahsi görüşüm , şeker cihazı alırım ölçerim evimde , yıllarca hastanede çalıştım az çok tecrübe edindim , korkuyorum şeker yüklemesinden
SeherNilgnBakrc Misskaynak doktorum sadece açlık tokluk şekerime baktı şeker yüklemesi istemedi ama istese yaptırırdım heralde çünkü hamilelikte şeker bebeği ciddi etkileyen bir durum benim annemde kesinlikle yaptırma diyordu 😀
Yshlt Misskaynak açlık tokluk değerine bakılmadan böyle bir karar vermek doğru değil. Ben yaptırmadım açlık 78 tokluk 91 çıktığı için ama beslenmeme dikkat ediyorum yine de sende değerlerini bi kontrol ettir öyle karar verirsin
HalisEbruoban Misskaynak canım bebegın suyu fazla oluyo ırı bebek oluyo ben 47 kıloyla hamıle kaldım sende seker falan olmaz dedıler ama seker cıktı doguma kadar dıyet yaptım
Grycaglar Misskaynak Ben yaptırmadım ama kanımdan baktırdım varmı dıye sekerım kendımde parmaktan 1 hafta kontrllu aclk tokluk ölctm tedbır amaclı sekerm varsa daha cok dıkkat ederm dıye cok sukur cıkmadı sende boyle yapablrsn
Merve58 Bence hiç gerek yok Ben 28 haftalık hamileyim gayet Oğluşum da çok sağlıklı öyle bir şey ki ben özelee gidiyorum İki buçuk litre şerbet içiyorsun Şekerli su ne demek o nasıl oluyor anlatayım şeker anne karnında kalıyor mu yoksa idrar yoluyla atıyor musun diye bunu yapıyorlar yani Hiç mantıklı bir şey değil sakın yaptırma derim canım benim ileride gizli şeker olma olasılığı %90 Çünkü benim ablam yaptırmış gizli şeker çıkmış Keşke yaptırma saymışım Çok Pişmanım deyip deyip duruyor ama iş işten bir defa geçince maalesef yani benden sana tavsiye bak kaynanangilde istemiyormuş yaptırmamanı
Annem Misskaynak ben yaptrdim 2.cocuguma dusunmuyorum resmen eziyet oldu bana , kac kez kan ver sonuc al bidaha ver bidaha sonuc goster hasth. Yollarinda telef oldum sonuc bisey cikmadi
Mrvaydn18 Misskaynak ben yaptırmadım çünkü doktor açlık tokluk ve üç aylık şekerime baktı gerek görmedi. Bu konuda doktorunuz ne dedi peki? Bebek açısından zararlı değil diye biliyorum bu şeker yüklemesini ama mesela ben yaptırmadığım için yediklerime dikkat ediyorum misal bisküvi kek yaş pasta ya da çikolata tarzı şeyler tüketmiyorum. İçiniz rahat değilse bence siz de şekerli gıdalar tüketmeyin zaten şeker yüklemesinde de amaç tespit edip daha dikkatli olmak değil mi?
hohomoromu Misskaynak canım genel olark herkes yazmıs şeker yüklemesnn ne sana ne bebeğe zararı var sadece zor oluyor tabi aç karnına şekerli suyu içmek kan vermek falan ama açlık tokluk şekerine bakılarak şekerin olup olmadıgıda anlasılmıyormus gizli şeker olabiliyormus hep bu ınsanlsrın tepkısı canan karatay yuzunden kendısi zararlı dıyor şeker yuklemesı beyaz ekmek falan ama lahmacunları götürüyor. 😅💙👣
Misskaynak hohomoromu ahahahahajahha evet ya karatay yaktı başımı 😅 dediğin gibi ekmeği löp löp götürüyolar ama