Eylul41 yani şöyle benim önceki doğumum 26 haftalıkken oldu, enfeksiyonum vardı ve çok stresli bi dönemdeydim sonuç doğumla sonuçlandı. Seninki kronikleşmiş gibi bişey olmuş, doktorlar hiç yatış demedi mi enfeksiyon için hastanede ?
Benim ilk gittiğim doktor serklaj atmayalım takip edicez gerek yok serklaja dedi , daha sonra başka bi durumdan dolayı ben perinatoloğa gittim. Perinatologta benim önceki hikayemi bildiği için bana serklaj önerdi önlem amaçlı bende düşünüp kabul ettim. 18+6da serklaj yapıldı , kısa süren ve anestezi altında yapılan bi işlem bu seni tedirgin etmesin hiç bi şekilde. Sadece anestezi etkisi geçince bi yarım saat-1 saat adet sancısı gibi ağrım oldu ve normal olduğunu söylediler sonra da geçti zaten . Ben en başından beri progestan hap içiyordum sonra düzenli gittiğim doktor onu iğneye çevirdi haftalık 1 tane pruluton iğne kullandım ama bikaç hafta önce o iğne toplatıldı bazı sebeplerden dolayı. Şuan günde 1 tane progestan hap kullanıyorum ve haftada 1 kere de progestan 50 mg iğne kullanıyorum. Progestan erken doğumu engelleyen bi ilaç ve ekstra adalat kullanıyorum ben kasılmaları engellemek için. Şu an 24+2 haftalığız çok şükür ne kasılmam oldu ne de açılmam vs . Serklajdan sonra 27 mm ölçüldü 23+6 da muayenede 33 mm ölçüldü rahim ağzımda. Ben önlem amaçlı attırdığım için doktorum herhangi bi kısıtlama yapmadı bana , ilişki vs zaten yasaktı bana önceki doktorum yasaklamıştı . Ben şuan kalkıp günlük işlerimi yapıyorum, çok uzun süre ayakta kalmamak ve uzun süre aynı pozisyonda oturmamak kaydıyla dışarı da çıkıyorum ama her doktorun bu konudaki görüşleri farklı oluyo. Dikiş ipi baya kalın ve gerçekten sağlam bi ip ,burda okuyorum çoğu zaman sadece bebeği dikişin tuttuğunu vs. Doktoruma da çok güveniyorum bu konuda. Sende dikişini attırıp kendini zorlamadığın sürece bi sorun yaşamazsın inşallah. Yolun sıkıntı olacağını sanmıyorum şahsi araçla sakin sakin gittikten sonra çünkü bende her muayeneye 1 saatlik gidip 1 saatlik geliyorum. Enfeksiyon içinde ben su içiyorum en az 2 lt, çamaşırlarımı ayrı yıkıyorum 60 derecede ve hergün 3-4 defa değiştiriyorum . Çok şükür daha enfeksiyon sıkıntısı yaşamadım , doktorunda tedavi uygulamaya devam eder muhtemelen