Citirmom Kızlar bol yeşillik ve limonlu kısır yiyebilir miyim? Midem bulandı için canım hep tuzlu şeyler istiyor hiç iştahım yok. Aklıma kısır geldi maydonoz, dereotu, taze nane vs koysam zararı olur mu?
Baby_B Citirmom Neden yiyemeyesin Bende cok yedim.Sadece maydonozun fazlasi zararli.Koymasaniz daha iyi
Betul-97 Citirmom Valla öyle yapıyordum da eşimle yiyorduk ki bol limonlu bazen de patates salatası eşim kola ve ayran kase kase yiyorduk hiçbir şey de olmadı😁😁
Sedacannn Citirmom maydonoz yasak gebelikte içindeki bulunan asit düşük sebebi ileri gebelikte de suyun azalmasına sebep oluyor onun dışında kısır be yeşillik zararı yok afiyet olsun
Evrimnbe Sedacannn yanlış bilgi vermeyelim. Maydonoz kaynatılıp suyu içilmemesi gerekiyor detox anlamında ödem attığı için ama maydonuzu bir tutam çiğ yemekte hiç bi sakınca sorun yok. İnsanları böyle yanlış yönlendirmeyin. Kimse oturup 2 3 demet maydonoz yemiyor sonuçta 5 6 dal maydonoz da zarar vermez.
Pamuk Sedacannn Hayir doktorlar gebelikte maydanozun çok faydalı olduğunu söylüyor. Günde 2 3 dal tüketilebilir.Benim doktorum önermişti.
Elifsvl Citirmom ay tabiki yiyebilirsinnn sonuçta içine bir demet maydonoz doğramayacaksın ya da bir kg limon sıkmayacaksın🤭 ben doğurmak üzereyim sürekli bol bol ekşili salata yedim çok şükür bir sorun yok 🤭
Sdaanrr Maydonoz yasak değil bir tarla boyunca yemediğin sürece demişti doktorum ☺️salatalarda yenebilir hiç bir sıkıntı olmaz dedi maydonoz suyunu detox gibi çekip içmek tehlikeli afiyet olsun benimde canım istedi🥰
Sedacannn Evrimnbe bn yanlış bilgi vermiyorum kendimde yıllarca hastanede doktorlardan öğrendiğim uyguladığımız hastalara olan durumu ilettim gebelikte kimse neyi nasıl yiyeceğinin kontrolünü sağlayamadığından dolayı ve hangi maydonoz ne kadar asitlidir diye bir bilgi verilmediğinden dolayı tüketilmemelisin iletiyorlar
Sedacannn Pamuk doktorların geneli içindeki asit oranı her maydonoz da aynı olmadığından önermiyor bnde eski sağlı çalışanım
Citirmom Neferut tuz yükseltiyor ama limon tansiyonu düşürür diye biliyorum. Bol limonlu yanında da tuzsuz ayranla içerseniz belki de yükselmeyebilir diye düşünüyorum tabi siz doktorunuza da danışın