Nisa10 Kızlar siz kaç aylıkken bıraktırdınız bana çocuk yürüyor ediyor bi bezi bıraktıramadın neyi bekliyorsun diyorlar daha 1,5 yaşında bilmiyorum doğru zaman ne zaman sizler kaç yaşında bıraktırdınız önerileriniz neler.
Aylaa123 Nisa10 millet niye ota boka karışıyor ben anlamadım sizde sizene deseydiniz keşke her çocuğun gelişimi farklı kendini ne zaman hazır hissederse çocugunuz o zaman bıraktırın kendini iyi ifade edebiliyormu tuvaleti biliyormu çişi geldiğinde söylüyormu bunlar çok önemli psikolojik olarak bir cocuk rahat değilse öğrenmiyor yada anneyi çok zorluyor malesef çocugunuzu siz tanıyorsunuz ayrıca daha küçük bence
Miniklerinannesiyim Nisa10 ben 18 aylıkken bıraktırdım küçükken daha kolay oluyor benim 18 aylıkken sobalı evde kıştı 1 hafta sürdü tam alışması geceyi bıraktırmadım ama taaa ki kendisi istemiyene kadar 25 26 aylıkken fln gecede cişe uyanmaya alıştı ama 2 yaşından sonra aklı yettigi için korkuyor yada inatlaşıyor kendi cocugunuzun gelişimine bakın milleti boşverin banada hasta edersin cocugu diyolardı
Kaderyusuf Nisa10 yok artık hiç kulak asmayın ben 2 buçukta açtım olmadı 1 ay her yere işedi hazır değildi demek çocuk. Sonra 2 ay sonra annem açtı 3 günde öğrendi 1 kere çiş bir kere kaka kaçırdı bitti. Tuvalet eğitimi zor bi süreç ne çocuğa ne size eziyete gerek var mı. Ha öğrenir mi derseniz öğrenir elbet ama süreç çok uzar.
Balyanaklikoalam Nisa10 başkalarının söylediğine göre hareket etmeyin lütfen zira çocukta çok daha ciddi sorunlara yol açabilir bu süreç.. buna bebeğiniz karar verir ne zaman hazır olursa o zaman başlamalısınız ki ne siz ne de cocuk gereksiz strese girsn 30. aydan sonra daha başarılı olunuyor genelde birkaç öncesi de denenebilir sadece
Nisa10 Aylaa123 bende erken diye düşünüyorum onlar da yürümeye yeni başlayan yeğenlerini örnek gösteriyorlar çişini söylüyor yürüyünce hemen öğrenecek diyorlar bende diyorum her çocuk farklı.
Nisa10 Miniklerinannesiyim bende her çocuk farklı olduğunu düşünüyorum benim kızım için de erken gibi geliyor
Aden_simay Kızım 24 aylıktı bıraktığında oğlan olsaydı 3 yaşı beklerdim tuvalet eğitimi erken başlanmamalı 18 ay çok küçük milleti dinlemeyin her çocuğun gelişimi farklı
Aylaa123 Nisa10 bazen milletin ağzını ayırasım geliyor herşeye muhalefetler maşallah siz kulak asmayın cocugunuz ne zaman hazırsa o zaman öğrenecek zaten herşeyin bir zamanı var
Maviyesil0 Kim ne derse dedin anne olan sizsiniz sizden daha iyi tanıyacak değiller çocuğunuzu. Gözlemleyip en doğru zamanın ne zaman olacağını karar verecek olan sizsiniz bırakın konuşsunlar çocukların en hazır olduğu dönemde tuvalet eğitimini tamamlamak hem anne hem de çocuk için çok kolay geçiyor duyduklarınıza kulaklarınızı tıkayın. Bana da çok söylendi ama üç yaşına girmeden o sürece girdim ve hiç sıkıntı yaşamadan atlattık önemli olanda buydu zaten ne kadar erken ya da geç olması değil
Nisa10 Maviyesil0 bende öyle düşünüyorum hazır olduğunda denemek istiyorum çocuğumu zorlamak istemiyorum
Minnaksever Nisa10 3 yaşına yakındı bıraktığında çünkü ondan önce asla istemedi kabul etmedi her çocuğun kendi zamanı olduğuna inanıyorum
Barbie77 Tuvalet eğitimi çok hassas bir konu milletin dediğiyle çocuğa zorla bıraktırmayın çocuk ne zaman hazır hissederse o zaman olur zaten daha çok büyük değil
Nur0653 Nisa10 onu ancak siz bilirsiniz kendi bebeginiz takip edin çişini vs söylüyor mu. Kimisi söyler o zaman denersiniz Konuşmayan çocuğu zorlamak doğru değil o yüzden cevredekiler istediğini söylesin siz kendi bildiğinizi yapın
Balyanaklikoalam Nisa10 kesinlikle en doğrusu bu olur çocuğun kendini rahat ifade etmesi çok önemli sizinde bu sürece ne kadar hazır olduğunuz önemli çünkü zor bir süreç her iki taraf içinde
Elif578 Nisa10 27 aylık ta başladık 28 e de bitti aman boşver milleti ben öğretirken vay ben 8 aylıkken öğrettim diyenmi dersin ne desem 😂 boşver sen ve bebeğin ne zaman hazır hissedersen ozaman başla