Mrblar kızlar. Gebeliğim ilk ayindan beri birçok pozitif ve negatif doğum hikayelerini okuyup kendmi her türlü şeye hazırladım normal doğumu tüm Çıplaklığıyla biliyordum sezeryan de aynı şekilde o yüzden gayet açık bir şekilde yazcm etkilenecek olanlar okumasın ama bence insan bişeye hazırlanıyor ise en ufak ayrıntısına kadar bilmeli☺️Şimdi başlayalım doğum hikayemize. Son haftalarda hareketlerimde baya kısıtlama olmuştu çok çabuk yorulup hemen yatıyordum oturuyordum. Yaptığım da yanlıştı tabi ne kdr hareketli olsaydım o kdr çabuk açılmam olur doğumum kolay olurdu. Neyse işte arada bir sıcak suya girerdim beklerdm sancılarım olurdu ama açılmam olmuyordu. 5 Eylül’de eşimle ilişki yaşadık ilişkiden sonra nişanım gelmiş ben sabah fark ettim sonra lavaboya gittim annemi arayıp sordum hani nişan geldi evde bekliym biraz sonra giderim diye o da evde durma çocuk için iyi değil fln dedi geçtim dinlemedm ama telfnu kapatmadan suyumun sızdığını fark ettm iç çamaşırım sırılsıklam oldu hemen değiştirip pet taktm su sızıldığı için hastaneye gitmem gerektiğini düşünüp gittim zaten burdan da paylaştım gitmeden önce yardımcı olanlar oldu çok teşekkür ediyorum onlara da🌸 Eşimi uyandırıp kalk çocuk geliyor dedim nerde diyor beyefendi😂burda mı getirip göstereyim hastaneye gidelm fln dedim yemek hazrladi kv yemek yediler ben yemedim ne olur ne olmaz diye azck çikolata yedim sadece.Neyse düştük yola hastaneye gittik acilden girismi yaptım şikayet neydi diye sorduklarında doğumumun başladığını suyumun geldiğini söyledim direk alttan muayeneye aldılar ve malesef sadece 1.60 cm açılma var dedi. 2 cm bile değildi o zmn bana bir korku yüklendi ama hiç belli etmemeye calstm hep pozitif düşündüm. Damar yolu açıp hemen doğumhaneye yönlendirdiler bir iki saat normal sancı çektim kendi sancılarım ama açılma hiçbir şekilde ilerlemedi malesef🥲zaten orda başladı benim çilem ama tamamen hata bendeydi orda ilaç verdiler alttan baya zorlandm ilaçta. (İlk yanima gelen ebe ve doktorum çok iyilerdi her şekilde benle ilgilendiler kız kardeşleri gibi ☺️) İlaçtan sonra sancılar yavaş yavaş başladı o sırada arada nstden kalkıp koridarda yürüdüm ebenin yardimiyla çömelip kalktım o ara o da sırtıma masaj yapmaya başladı buraya kdr herşey çok güzel ilerledi devlet hastanesi olmasına rağmen özel gibi bir muamele gördüm diyebilirim ama sonrası pek öyle olmadı malesef. Nst için her uzanmamda sancılarım aşırı fazlalaştı o yüzden uzanamadm hiç hep koridorda gidip geldim içerde çömelip kalktım ama doktor açılmaya bakmak için geldiğinde sadece 2 cm olmuştu 3 saatte ve suyu tamamen patlattı o ara bişey yırttım fln dedi yanlışlıkla olmuştu ama neydi anlayamadım baya bir kanamam oldu o sırada da. Sonrasında biraz iyi ilerledi açılma 1 saat fln bitmişti 3 cm oldu açılma sonra 5 oldu en son 8 tabi oraya kdr da kolay gelmedm banyo yapmak istedm ama banyo yapacak mecalim bile yoktu çünkü saat gece 1-2 gibi uyuyup 3te uyandm sancıdan ve doğuma kdr da uykusuzdm birkaç defa lavaboya kalktm ne olur ne olmaz diye kahvaltı da yapmamıştım o yüzden de halsizdim ve sancıdan dolayı nst için uzanamyrdm bile en son bağırıp çağırıyordum ağrıdan ve gerçekten insanın elinde değil benim sancılar fazlalasana kdr etraftaki kadınların sesleri çığlıkları kulaklarimdan düşmedi. Ve doktorlar da baya ilgisizdi hepsi değil tabi ama bazılarına kötü doktorlar da düşüyormuş bana da sonradan denk geldi😐 8 cm acilmaya kdr doktorumla ebemden razıydım sonrasında değiştirildiler saatleri mi bitti ne olduysa bilmiyorm artk ondan sonra gelen doktor ve ebe normaldi ilk başta çabuk hadi fln filan neyse benim için yapyr diyordm canm acidigi için bağırıyordum değişik sesler çıkarmayı bırak ikin fln diyordu. Elimde değil canm acıyor diyorum senin elinde diyor kardesm canm acıyor yani tm bizim için yapıyorsunuz fln ama cidden bu kdr sert olunmaz doğuruyoruz sonuçta canmz yanıyor en son baktılar açılma ilerlemiyor 8de kaldı o halde doktor elini vajinaya koymaya çalışıp ebe de yukardan baskı uygulu doğum olsun diye geri çekildim hemen yapmayn öyle canm acıyor açılmanin tam olmasni bekleyelim dedim ama nafile dinleyen olmadı tekrar geri çekildim çünkü gerçekten canm yanıyordu hemde öyle böyle değil en son ne halin varsa gör doğurtmuyorum seni 5 saat daha sancı çek burda diyip çıktı. Tabi onlar gittikten sonra da baya sıkıştım tuvaletim geliyordu ve istemsizce ıkınıyordm da en son tuttum kendmi başka bir eve geldi içeri naslsn fln dedi nstyi çıkarabilir miyiz tuvaletm geliyor da dedim küçükse burda yapabilirsin sıkıntı yok dedi tabi küçük tuvalet değildi büyüktü ve bana bebek gelck fln dedi ondan öyle hissediyorsun yani aslında tuvaletin değil fln dedi ama tuvalet olduğuna da emindim çıkıp gitti bu sefer o kıvırcık gıcık ebe geldi ona da aynı şekilde tuvaletim geliyor dedim burda yap çocuk gelmek üzere tuvalete düşürürsün buna izin vermem burda yap fln dedi. Sonra biraz geçti ve ekip geldi başka doktor tabi ama ebe olarak o kıvırcık ebe de vardı bu sonradan gelen doktorum sağolsun çok iyiydi gayet güzel yönlendirdi ne dediyse yaptım ve malesef kesi atmak zorundayız fln dedi kesi attığı gibi bebeğin kafası tam göründü bir ebe yukardan baskı uygularken doktor da bebeğin kafasını çekti direk ve çok şükür doğmuştu ama ben çok fazla kan kaybediyordum ki elim ayağım titriyordu sabah da kahvaltı yapmadğm için baya zorlu oldu üşüyordum o sıcakta dikiş için gelindiği zaman vajinanın kahve rengi olduğu için bu kdr kanama olması normal dediler ama daha fazla kanama olabilme ihtimaline karşı gözetim altında tuttular birkaç saat tampon da taktılar dikişlerden sonra fln açtıklarında da aşırı bir kanama oldu biraz takip edip normal odaya aldılar. Sancılarım hemen hemen 1 haftadır vardı regl ağrısı gibi arada keskinleşiyordu. 6 Eylül Gece 3te birazck şiddeti arttı saat 9 gibi hastaneye vardık belki daha erken hatrlamiyorm tam ve 17 doğumum oldu☺️7-8 saat sürdü ilk doğum olduğu için bana zorlu geldi ama daha uzun süre o sancıları çeken de var o yüzden her halime şükürler olsun. Tüm doğum yapacaklara Rabbim yardım etsin inşallah bir avazda doğururlar. Bebek isteyenler en kısa zamanda hayırlı haberler alırlar inş❤️Bu da benim kızımla hikayemiz sonunda kavuşmak olunca her ne kdr zorluk olsa da aşılıyor☺️