İyi geceler hanımlar. Epeydir formdaydim ama sadece okuyordum. Belki başına gelen vardır nolur bi su serpin içime. 2.hamileliğim hersey 3 lü testle başladı 176/1 risk çıktı doktor amniyosentez önerdi ama başka özel dr.gittim oda "uzun kemiklerde kısalık var baska bisey yok dedi "fetal dna dedi yaptırdık Ankaraya gitti genoxa.Temiz geldi sonuc çok şükür.sonra minyon olacak demekki dedi.Cinsiyet erkek bu arada.Haziranda özelde muayene oldum temmuzun 24 te ilçedeki devlet hastanesi doktoruma muayene oldum. Nasıl sorun varmı diyince “benim cihazimin el verdiği derece yok dedi. Normal doğum olur dedi”.Sonra eşimin işi dolasiyla taşındık ıspartaya. Ağustos 14 te şehir hastanesine gittim.Ultrason ölçülerinde uyumsuzluk çıktı hersey olabilir özürlü olabilir dedi doktor. Sdü tıpa git dedi.gittim 33 haftalikken dr.profösördü anlattım muayene etti normal ultrason baktı fl boyunu 32 hafta gerisini 35 çıkardı yapısal bence dedi.Doguma girmedigi için bir hafta sonra SDÜ. başka prof. buldum ona gittim. Oda fl yi neredeyse haftaya uyumlu bpd yi ve karın ölçüsünü 4 hafta ileri çıkardı. Sat yanlış mı dedi eminim yanlış olmadığından. Sonra oda “ya kısa boylu yada koca kafalı olacak dedi” fetal yaptırdığım için proflar cucelikten, down ’dan suphelenmedi . Bilmiyorum testte nelere bakıldığını dedim. Şimdi doktorum yurtdisinda asistan uzman doktora nst kontrol için gittim oda olctu biçti 39+ buldu kafayı fl yi daha kısa olctu. Ne yani dedim niye olur sıvı birikse gözükmezmiydi dedim gözukurdu dedi. Zihinsel engelli olabilir doğduktan sonra ilerleyen zamanda belli olur dedi. Salı geliyo kendi doktorum inşallah iyi biseyler der diye dua ediyorum . Nolur başına gelen varsa yardımcı olsun😔