Merhabalaar 5 gün önce aranızdan bende elendim🤭 Anca kendimi toparlayıp doğum hikayemi sizlere anlatmaya vakit bulabildim. 40+ 2 de rutin nst muayeneme gittiğimde düzenli sancılarım çıktığı için yatış verildi. Düzenli sancı çıktığı halde benim sadece çok çok ufak adet sancısı gibi bel ağrım vardı başka ağrım da yoktu açıkçası. Sana suni sancı verip bebeğin de sıkıntıya girip girmediğine bakarak ilerleyeceğiz denildi fakat sonradan diğer doktor kendi sancıları zaten var diyerek vazgeçti önce 1 gecemi hastanede geçirdim bu arada sadece 2 cm açıklığım vardı ve açılmıyordu. Vajinadan sabah 10 gibi fitil verdiler açılma olsun diye ama akşam 5 e kadar hala 2 cm duruyordu gelip gidip elle muayenelerinden artık canım yanmaya ve sıkılmaya başlamıştım. Akşam 5 ’ten sonra ufak ufak artık kendi sancılarım boy gösterdi ve işte o an asıl doğum sancısı ne demekmiş yaşadım cidden zorlandığım anlardı size kesin ve kesin önerim ebeleri dinleyin ve nefesinizi cidden düzenlemeye çalışın ben ilk başlarda korkuyla sürekli bağırarak sancı çektim ve inanın ki acınızı daha da katlamaktan başka bir şeye yaramıyormuş. Sonra ebeyi dinlemeye karar verip nefesimi kontrol ettim burnumdan alıp ağzımdan çok yavaş bi şekilde verince sancı gerçekten de hafifliyordu. Ben sancılarla baş ederken açılmam 5 cm olmuş bile pilates topunda karşıladım kalan sancıları. Sonra tekrar beni muayeneye götürdüler vajinadan tekrar muayene ettikten sonra daha var dediler ha bu arada ben 3 kere kustum eğer sizde de olursa korkmayın açılma oldukça kusma gelirmiş. Tekrar odama dönüp yatağa yattığımda bana inanılmaz derecede ıkınma geldi engel olmak mümkün değil hemşireler gelirse ıkınma demişlerdi ama mümkün değil 3 kere falan yatakta çok ciddi büyük tuvaletimi yapacakmışım gibi bi ıkınma geldi açıklık baktılar ve 8 cm diyip beni hemen doğuma aldılar. Uzun sürer sanıyordum ama hızlı bi doğum oldu ufak bi kesi atıp suyumu patlattılar bende nefesimi kontrol edip onları dinledim size en büyük tavsiyem EBELERİ DİNLEYİN nefesi düzenli alıp verince çok çabuk geçiyor. 3 4 ıkınmada bebeğim dünyaya geldi çok şükür 😍 şuan sarılıktan yoğun bakımda dualarınıza talibim şimdiden teşekkürler ❣❣