Merhaba arkadaşlar pazartesi günü planlı sezaryen doğumum vardı ilk gebeliğim ve çatım dar olduğu için sezaryen planlaması yaptık. Sabah erkenden doğumum vardı aslında çok rahattım ama ameliyat başlayacağı zaman biraz duygusallaştım sonra hemen toparladım spinal anestezi yaptılar ilk başta ayaklarımda bişe hissetmemeye başladım doktor işlemlere başlamıs acı hissetmedim sadece parmaklarını falan hissediyodum ama bebeği çıkaracakları zaman ben çok şiddetli ağrı hissettim doktor psikolojik bekle biraz bebeğini gör dedi ama o kadar acı hissettim ki görmek istemiyorum demişim hatırlamıyorum bile sonra beni tamamen bayılttılar doğumum gerçekleşmiş bebekte solunum sıkıntısı olmuş çok hızlı nefes alıp verdiği için küveze aldılar bende odaya çıktığımda yarı baygındım ve üzerimi giydirirken yine dayanılmaz acılar hissettim bu kadar acı yaşamışken ardından anesteziden dolayı inanılmaz bir boyun ağrısı yaşamaya başladım ve hala yaşıyorum benim doğum hikayem biraz sancılı ve travmalı geçti her vücut farklı umarım sizin iyi geçer ama yaşanılacak her ihtimali bilmek birazda hazırlıklı olmak için sonrasında yapılacak şeyleride paylaşmak istiyorum. Eğer anestezi ağrınız olursa bol kafein öyle günde iki üç tane değil bence beş bardak falan nescafe için en az 3-4 litre su ve sırt üstü dümdüz yatış bunlar bi nebze çözüm. Ben oturamadığım için bebeğimide emziremedim ve sarılık başlangıcı oldu o yüzden mamaya başladık sütümüde sağıp vermeye çalışıyorum ilk başta mama vermeyim emzireyim dedim ondada hata yaptım o yüzden mamaya karşı da negatif olmayın nacizane tavsiyem… çok uzun ve derdimi anlattığım bi hikaye oldu sizin güzel hikayeleriniz olur inşallah 🙏🏼