Merhaba anneler . Bu yazıları size hastaneden yazıyorum . Umarım sizlerin de Doğumla ilgili meraklarınızı aydınlatmış olurum . Öncelikle bu ikinci bebeğim . 2 tane kızım var . İlk kızım 2.5 yaşında Buda ikinci kızım . Ben ilk kızımı özel Akdeniz hastanesinde doğurdum bulunduğum yerin en iyi hastanesi. Fakat berbat bir doğum süreci geçirdim sezeryan doğum yaptım . Bu sefer devlette doğum yapmak istedim . Çok tatlı bi doktorum var dr Emine şen bıçak . İnanılmaz pozitif biri bayılıyorum ona . Neyse ilk doğumumda birsürü sorun yaşadım asla ayağa kalkamadım arabaya tekerlekli sandalye ile falan indim . Ayakta saniyelik bile duramadım falan . 10 gün kadar beni tuvalete 3 kişi götürdü . Özelde doğum yapınca ilgi bekliyorsanız beklemeyin yapmıyorlar . Benim özel Akdeniz hastanesi doğum ücreti güncel 65 bin tl doktor dışardan olursa . Kendi doktoru olursa 50 bin . Neyse kızlar 3 Eylül Salı günü yatışım yapıldı . Çok temiz ve güzel odaları devlete göre gayet iyi hiç tedirgin olmayın . Çarşamba sabahı doktorum beni 10:30 gibi doğumhaneye aldılar . Bol bol serum taktılar gidene kadar . Neyse doğumhaneye indim belden anestezi oldum ve inanın hiç hissetmiyorsunuz . Kolumuza taktıkları damar yolu daha çok can yakıyor . Hissizlik geldi doktorum hazırsan başlayalım dedi başladı 5 dk da çıktı çocuk sonra dikişlerim biraz uzun sürdü ortalama 40 dk kadar ameliyathane kapısından çıkmam sürdü . Ameliyattan çıkınca ne baş ağrısı ne titreme hiçbir sorun yaşamadım . Biraz bir yerde beklettiler beni . Bu arada belirtmeyi unuttum ama ameliyata girmeden bir gün önce yatış yaptılar öğlen 2 gibi 12 den sonra birsey yeme içme dediler bunuda belirteyim . Neyse sonra bekleme alanından sonra odaya doğru çıktık fakat ben gittiğimde bebeğim yoktu . Solunum sıkıntısı yaşamıştı . Yoğun bakıma aldılar . Tabi baya üzüldüm zaten ameliyattan yeni çıktım düşünsenize herkesin bebeği geliyor benimki yok . Önce 1 saate getircez dediler sonra ¾/5 derken sabah girdiğim ameliyattan gün içerisinde 5 de bebeğim yanıma geldi artık . Geldiğinde nefes almakta zorlanıyordu . Sonra durumu iyi oldu şükür oksijen sorunu yaşamadık . Bugün ameliyatın 2. Günü gazımı büyük tuvaletimi falan yaptım rahim toparlanana kadar ister istemez ağrıları oluyor ama dediğim gibi ilk doğuma oranla çok iyiyim . Şükür 🙏🏼 harici yarın sabah taburcu olucaz . Sütüm gelmiyor duş falan alamadım burada duş sorunu var odalar iki kişilik yine de emziriyorum bebeğimi mama veriyorum şırıngayla ama boş meme de olsa emziriyorum yarın evime gidip duş aldığımda herşey daha güzel olucak . Şimdilik bu kadar doğum yapacak diğer tüm annelere güç kuvvet Sağlık diliyorum ♥️