Merhaba hanımlar bende sizler gibi hergün hikayelerş okurken sonnnda bana da yazmak nasip oldu. 38+5 haftalık doğum yaptım. Şunu unutmayın ki ne yaparsanız yapın bebek nasıl gelmek istiyorsa o şekilde geliyor siz bir şey yapamıyorsunuz o yüzden akışına bırakın kendini asla kasmayın hareketmiş egzersizmiş hepsi hikaye. Doğum sürecim boyunca hep hareketliydim ve çok kolay güzel bir hamilelik geçirdim son ay hariç. Hep normal doğum hikayeleri okudum hiç sezeryan okumadım başından beri normal doğum istedim. Ama nasip olmadı. İki gün önce düzenli nişanımın gelmesiyle aşağı doğru baskı ve düzenli sancılarla sabah uyandım öğlene kadar bekledim evimi temizledim duşumu aldım doktorumun çağırmasıyla gittim. Malesef sancılarm var ama açılmam hiç yoktu. Suyum yeteri kadar değildi ve bebğin hareketleri de son günler azalmıştı o yüzden doktorum riske atmadı ve yatışımı verdi. Açılmam olsun diye suni sancı taktı düşük doz. Bu ara da suni sancıyla kendi sancınız arasında çok fark yok belki biraz fazla ama aynı dayanılmayacak gibi değil. Ertesi güne kadar sancıları çektim hep düzenliydi yürüdüm egzersiz yaptm ama asla açılmam ilerlemedi doktorum gitmeden ilerlesin diye parmağıyla kendi açıklığı yaptı 2 cm açılmayla ertesi güne kadar bekledim sabah tekrar suni sancı verildi artı kendi sancılarımla şiddetli sancılar çektim öğlen saat 2 ye kadar açılma olmazsa sezeryan olacağını söyledi çünkğ artık bebek yorulmuştu sancıdan dolayı. Öğlen saat 2 ye kadar artık dayanılmaz oldu ve bir an da suyum patladı suyumun patlamasıyla sancılarım en üst seviyeye çıktı ama ben normal istediğim için dayanacaktm. Doktor geldi sonra açıklığa tekrar baktı hiç açılma olmamıştı ve bebek çok az kaka yaptığı için acil sezeryana alındım. Sezeryanda bir şey yok hiç birşey hissetmiyorsunuz. Sonrasıda benim için kolaydı ağrılara dayanabilirsiniz . Günün sonunda bebeğime kavuştum ve herşey unutuldu. 🥰 çok şükür rabbime herşeye değer normal doğumdan korkmayın. Doğamasamda o süreç ne kadar zor olursa olsun sonrasında herşey unutuluyor. Normal doğumu da yaşadığım için tabiki sütüm hemen geldi çok şükür. Rabbim sizleredr kolay doğumlar nasip etsin bebeğinize sağlıkla kavuşun. Hiç korkmayın hepsi geçiyor. Yeterki güçlü olmaya be dirayetli olmaya özen gösterin. Bebeğiniz nasıl geliyorsa öyle gelsin düşünmeyin bunu. Biraz uzun oldu k bakmayın. 🥰❤️