Merhaba kızlar son kontrolüm 28 Ağustos ta 40+1 deydi doktorum o zamana kadar çatı muayenesi yapmamıştı. O gün kontrole gittiğimde ultrasonda başının tam kanalda olmadığını söyledi. O zamana kadar da eğer kanalda değilse bekletmeyip sezeryan için gün isticektim eğer kanaldaysa da beklemeye devam edecektim doktorum 41 e kadar bekleme taraftarı bi doktor. Sonrasında çatı muayenesi yaptı başı tam kanalda değil dedi ama rahmin doğuma çok müsait dedi cumartesi tekrar kontrole çağırdı eğer ilerleme varsa yine beklicez eğer yoksa pazartesi sezeryan olucaktım. Tabi kontrole gittiğimde başının kanalda olabilme ihtimalini düşündüm hiç o kanaldan gol yiyebileceğimi düşünmemiştim. Kontrolden o şekilde çıkınca tabi bütün modum düştü o günü genel olarak ağlayarak geçirdim gece uyuyana kadar. Ben öyle olunca eşimde izin aldı ertesi gün işe gitmedi. Sabah kahvaltıda tekrar bi ağlamalar oldu. Sonra dedim ki ben elimden geleni yaptım doğum şekli de oğlumun tercihiydi bu onun doğumuydu nasıl isterse de öyle doğacaktı deyip kendimi teselli ettim. Sonra kalktım egzersiz yapmaya devam ettim merdivenleri 2 basamak birden esneyerek çıktım, tek tek inip çıktım, 3. basamağa ayağımı koyup esneme hareketi yaptım. Sıcak suda 1 saate yakın oturdum. Hurmayla ahududu çayı içtim. Akşamda sahile inip 1 saat kadar yürüyüş yaptık eşimle. Tabi eşim sağolsun desteğini hiç esirgemedi sürekli gaza getirmeye çalıştı son günlerimde. Sahilde kaldırımda aksak yürüyüş yaptım bi 20 dk kadar. Eve de gece 00.30 sularında döndük. Tabi bu zamana kadar sancım filan olmadı hiç. Bir kaç sabah regl oluyormuşum gibi ağrı oldu o kadar. Hiç düzensiz sancılarım filanda olmadı. Gece o saatte eve geldik direk yattık. 30 Ağustos Gece saat 3 te bi sancıyla uyandım belimde de hafif bi ağrı oldu. Lavaboya gittim geldim geçti. Dedim diğer ağrılar gibi bi ağrıydı herhalde. 20 dk sonra bi daha ağrı oldu bu sefer biraz daha kuvvetliydi 2 dk sürdü geçti eşimde uyandı o sırada. Sonraki sancı 10 dk sonra geldi çömelerek sancımı kontrol etmeye çalıştım 2 dk sonra o da geçti. Sonraki sancılar 10 dk da bir gelmeye başlamıştı. İrtibatta olduğum ebem vardı ona mesaj attım hemen geri dönüş yaptı sancının durumunu sordu hastaneye geç bende geliyorum dedi. 4 te evden çıkıp annemi alıp hastaneye geçtik 4.30 gibi hastanedeydik. Ebem önce alttan muayene etti bebeğin başının tam kanalda olmadığını söyledi sezeryana dönmeyi bekledim açıkçası. Tabi sancılarımın kuvveti artmaya başlamıştı. Sonrasında saat 5 gibi suni sancı verildi çok az. Ağrı sıklığı ve şiddeti iyice artmıştı, sıklık neredeyse 1 dk dan az bi süreye düşmüştü. Her ağrı geldiğin diz döküp kontrol etmeye çalıştım ben o şekilde rahatlıyordum. Ebem eğer kusma olursa haberim olsun demişti. Saat 6 ya 10 kala gibi istifra ettim. Öyle olunca ebem doğumhaneye götürüp tekrar muayene etti. İlk başta açıklık kaç cm di söylememişti. Ama son muayenede açıklığın tam olduğunu söyledi. 6.10 gibi Epidural takıldı bi kaç ıkındırma sonrasında beni odaya gönderip egzersiz yaptırıcaktı. Ama ıkınmam sonucunda vazgeçti gönderirsem 10 dk sonra geri alıcam gerek yok dedi. Bi kaç ıkınma sonucu ortalama 7-8 kere muhtemelen sabah saat 6.38 de kucağımdaydı oğluşum 🫠