Yenianness Arkadaşlar, idrar kültüründe bakteri de bir değer aralığı verilmemiş değer aralığını bilen var mı?
myangelson Yenianness idrar kültürü sonucu öyle mi çıkıyor ki? Bana da yapıldı sadece enabizda üreme olmadı yazıyor başka hiçbir şey yazmıyor bilmediğimden soruyorum
Tugcecimbisn Drfatma merhaba Staphylococcus lentus bakterinin ile ilgili bilgi bulamıyorum doktorum izinde bende sağlıkçıyım ama daha önce gördüğüm bir tür değil idrar kültüründe çıktı bir bilginiz var mı bu bakteri ile ilgili
Drfatma Yenianness bu idrar kültürü değil tam idrar tetkiki, bakteri görülmüş. İdrar kültürü verip üremesine bakılması gerekir
Drfatma Negatif yazan parametrenin ne olduğu yazmıyor evet enfeksiyon olabilir kültür verseniz iyi olur
yavrucakannesi Drfatma merhaba. Ben geden hafta bebeğimi kaybettim ve patoloji sonucum çıktığında doktor bana bakteriyel enfeksiyon var dedi ama enfeksiyona dair hiç bir belirtim yoktu sonuçları size atsam inceleme şansınız var mı çok merak ediyorum çünkü
Drfatma Tugcecimbisn merhaba ben de ilk defa duydum ama stafilokok ailesinden olduğu belli aynı grup antibiyotik ile tedavi edilir diye düşünüyorum
Drfatma alagzz temiz verememişsiniz enfeksiyon değil tekrar verilmesi gerekiyor hijyene dikkat ederek
Busraa088 @Drfatma hocam benim de idrar lökosit 3+ çıkmış sağlık ocağına gösterdim enfeksiyon yok ama o artı 3 ne bilmiyorum dedi
yavrucakannesi Drfatma sonucum bu çıktı ama az çok arastirdm sizin kadar bilgim yok tabiki ama yine de bana aciklayabilir misiniz rica etsem 😊