Selam kızlar. Ben de elendim 😂 cuma günü suyum mu minik minik akmaya basladi yoksa akıntım mi artık sulu gelmeye başladı anlamadığım için hastaneye gitmiştim. Ebeler alttan muayene ettiğinde 1 parmak açılmam olduğunu ancak suyumun gelmediğini herşeyin normal olduğunu söyledi. Nst çekildi, düzenli, sık ve şiddetli sancılarım çıkmıştı. Ancak ben düzenli gelen sertlesmelerden başka bişey her hangi bi sancı hissetmiyordum. Nst sonucuna göre sancılarıma bakıp nöbetçi doktor yatış önerdi.Bu arada ara sıra sertleşmelerim oluyordu dediğim gibi ama asla zorlamiyordu bile bende yatışi reddedip daha bir parmak evde çekeyim sancılarımi deyip imza atıp çıktım. Eve gittiğimde egzersizlerime, pilates topu ile hareket etmelerine devam ettim ama hiç sancım artmadı ertesi gün sancılarımi hissetmeye başladım ancak dediğim gibi hafifti ve anlam veremiyordum eğer doğum sancısı anlardım bunlar çok hafif diyordum. Pazar sabahı sabah 10 da düzenli olarak sancılarım başladı. Sıklasmasini beklerken öğlen gibi nişanım geldi. Bende doktorumu aradım gel bı muayene edelim dedi hastaneye gittiğimde 5 dk bir sancılarım vardı ve 4 cm acilmam olmuş yatis verdiler. Öğlen 3bucukta yatisim oldu. Doğum odası egzersizlerimi yapmaya başladığımda 1 saat geçmeden 1 dakikada bir gelmeye başladı sancılarım tekrar muayene ettiklerinde 6 cm olmuştu. Geceye dogurursun diyen ebeler çok hızlı ilerlediğini ve Suyumu patlatcaklarini söyledi evet suyumu patlattiktan sonra artık dayanamicagim gibi hissettiğim sancılar gelmeye başladı sonra muayene ettiklerine 9 cm acilmayla hemeen çatala götürdüler artık bebeğin saçları gözüküyor ve catalda bacaklarımı kapatim sakin ıkınma ağrılarını derin nefes ile karsila dediler 10 dk da doktorum geldi ve 2 ikinmaylar saat 5bucukta bebeğimi kucağıma verdiler çok şükür ilk doğumum olmasına rağmen beklediğimden hızlı ve güzel geçti. Kızlar demem o ki ben gebeliğimin 3. Ayindan itibaren düzenli doğuma hazırlık egzersizleri, nefes egzersizleri,bol bol yürüyüş ve pilates topu ile çalışmalar yaptım. 36. Haftamdan itibaren bol bol hurma yedim, günde 4 fincan ada çayı ictim ve bol bol ananas yedim. Elbet onlarında etkisi vardır tabii ama gebeliğin başindan beri normal doğum yapicam deyip durdum belki psikolojik etkisi de olabilir. Demem o ki her birimiz güçlü kadınlarız. Risk olmadığı sürece su gibi akar gider bu süreç. Bu uygulamada devamlı pozitif doğum hikayeleri okudum durdum sezaryen+ normal farketmeksizin hep güzel doğumlar okudukça mutlu oldum. Bu da benden bir mutlu doğum hikayesi. Rabbim minik bebislerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin. Ben ve 2 günlük küçük prensim mutlu ve sağlıkla kavusmalar diliyoruz. ❤️ 🙏🏻