Ben böyle bi yazı okumuştum belki yardımcı olur
Doğumdan bir gün önce kayısı, armut,ayva veya incir kompostonuzu hazırlayın. Benim her iki doğumumda yaptığım ve buzluga da hazırladığım kompostolardı.
sezaryen olacaksanız son besleneceginiz şey komposto olsun derim. Karışık hoşaf ta diyebiliriz hemde çok lezzetli oluyor.
sezaryen doğum sonrası mobilize olduktan sonra sıvı gıdalar yani çorba ile başlanıyor ben arpa şehrıyemı de hazır ederdim kayısı hosafıyla bırlıkte bır kaç gün tuketırdım. Hem kabızlıgı da önlemis olurdu.
Ek olarak kuru meyvelerle desteklerdim kuruyemişler ve protein ağırlıklı beslenme ve günde 3 litre su ile bebek her istediğinde emzirerek..
Şuna dikkat edin bebegınız sarılığa meyledıyorsa mutlaka doktor gormelı !! !! bu bebegın Işın tedavısı almaya ıhtıyacı var mı yok mu degerlendırılmeli?
Doktor yatışa uygun gormedı eve yolladı sadece hafif sarılığı olduğunu söyledi. Pekı ya ne yapmali? En en en onemlısı güneş tüm vücudunu açıp gunesın zararlı ışınlarının olmadığı saatlerde vücudunu guneslendırın sarılığının gecmesine destek olacaktır. Çok çok önemli.