cLearQueen Betulss gestasyonel diyabeti olan gebelerin bebekleri hep sekerle ilgili sıkıntı yasar mı 😔
Rabiaa3404 Betulss ben ilk cocugumda emziremedim çok üzüldüm bunda doya doya emzirmek istiyorum göğüsüm büyük ve ucu yok ne onerirsiniz
Kumsal2606 Betulss Kasım ayında doğan bebekler nasıl giydirilmeli? İç zibin da uzun olmalı mı kalın battaniye mi kullanılmalı
Betulss cLearQueen gebelikte ortaya çıkan şeker kontrol altına alınmalı gebelik şekeri olan bir anne adayının bebeği de şeker hastası olacak diye bir kaide yok. Düzenli beslenme ve diyetle şekerinizi kontrol altına aldığınız sürece bir sıkıntı olmaz. Ki gebelik bitiminde gestasyonel diyabetiniz yüksek ihtimalle normal değerlere dönecektir
Sermec27 cLearQueen benim ikinci oğlumda ve üçüncü oğlumda şekerim çıkmıştı doğuma kadar diyet yapmıştım büyük oğlum 39 aylık şükür şekeri falan yok küçük oğlum 3 aylık oldu sayılır onda da öyle bir problem yok diyet yaptığın sürece şeker bebeğe geçmez
Betulss Rabiaa3404 ilk olarak sabırlı olmak zorundasınız. Zaten hemsire arkadaşlar yardımcı olacaktır bir kere tutarsa zafer sizin 🌺 ama tabi ki tutmayan inatçı bebişler oluyor onlara da plastik uç öneriyoruz ama tabi kısa süreli sonradan plastik ucu da bırakmak istemeyebiliyorlar
Nananan Betulss benim ilk doğumumdu hemşireler hiç yardım etmedi ya tek başıma uğraştım yapamadım bir türlü belki de bilmediğimden bütün gece aç kaldı çocuk sabah silikon uc geldi onla emdi 4. Ayda da sütüm kesildi 😔 inşallah bu bebeğim tutar
Dietitian_mom Doğumdan hemen sonra ten tene temas ne kadar süre olmalı, yani kordonun kan akışı kesilesiye kadar 5 dk kucağa verip sonra aşısıydı bakımıydı ısınmasıydı götürüyorlarmış işleri bitince getiriyorlarmış tekrar. Bu uygulama doğru mu sizce?
Betulss Dietitian_mom Ten tene temas kesinlikle olabilecek en uzun süre olmalı çünkü çocuğu giydirip yanağını anne yanağına dayamak ten tene temas olmuyor ne yazık ki. Bu süre hastaneden hastaneye değişiyor özel hastanelerde 2 3 dakika kadar durdurulurken devlet hastanelerinde bazen bu uygulamaya hiç gidilmiyor. Özellikle sezaryen doğumlarda ameliyathane soğuk olduğundan bebeği çok çabuk giydirip götürüyoruz
Dietitian_mom Betulss Peki bunun için biz ne yapabiliriz ben mesela bu şekilde olmasını istemiyorum o kadar para verip özele gidiyoruz ama sırf işleri bir an önce hallolsun diye bu hassasiyeti göstermiyorlar!
Zehra_Abbasbeyli Servikal uzunluk 18mm demişti doktorum 1 ay önce..Kaça indiğinde doğum oluyor? 33 haftadayım daha 🥺
Betulss Zehra_Abbasbeyli kadın doğum uzmanı değilim ama servikal uzunluk 15in altındaysa telaşlanılmalı diye biliyorum
Betulss Kumsal2606 öncelikle kolostrum yani ilk sütünüzü mutlaka emmeli bebek. Sürekli emzirmek ama kendinizi hırpalamadan doğru ve bilinçli biçimde. Eğer sütünüz azsa kaşık biberonla mama takviyesi öneriyoruz ama önceliğimiz hep anne sütü
Betulss Kumsal2606 biz bebekleri olabildiğince kat kat değil rahat ve yeterli giydiriyoruz yani kısa kollu zıbın hastane çıkışı penye ve getirdiğiniz kalın battaniyeye sarıyoruz ki hastane ortamı sıcak oluyor 😊
Cudana Betulss merhaba, Eylül sonunda doğacak bebeğim için müslin dışında battaniye koymalı mıyız hemşireye verilecek çantaya? Polar vs?
ilaydamom_ Betulss merhaba ben zıbın olarak citcitli badi aldım ama sanırım giydirmesi daha kolay diye iç zıbın isteniyormuş. Özellikle iç zıbın mı alman lazım. Bir de battaniye nasil bir battaniye olmalı mesela 4 katlı müslin örtü mü nohut battaniye mı ya da baya kalın kışlık battaniye mı. Doğum sonrasii için hangisini vermeliyim
cLearQueen Sermec27 yapiyorum cok cok nadir tokluk 130 140 goruyorum. Ama cok korkuyorum doktor asırı korkutuyo beni biran önce dogurmak istiyorum inan psikolojim altust oldu artık. Uykularım kacıyo her saniye aklımda 1 saat hareket etmese sekerden dolayı bisey mi oldu acaba modundayım
Mom69 İlk bebegimde belkide de doğru emziremiyordum şuan 1 ay var doğuma hala bilmiyorum tam mesela bebeğim bir göğsümü 3 dakika emdi sonra bıraktı daha sonra bir daha verince yine aynı göğsü mu vermem lazım diğerini mi yoksa
Sermec27 Mom69 benim şu an 2 ay 24 günlük bir oğlum var emerken ilk bir memeyi sonra diğer memeyi veriyor yanı tek memeyi emdikten sonra hemen diğerini de teklif edin ben bir daha ki öğünde ilk emdiği memeyi teklif ediyorum eğer önceki emmede tek meme emdiyse emmedigi diğer memeyi teklif ediyorum
Betulss Mom69 yeni doğmuş bebeklerde ortalama emme süresi her göğüs için ortalama 15 20 dkdır. Bunun altında bi emme süresi varsa doğru kavrayamama süt akışı olmaması gibi sebepler ararız. Bunun için aynı göğüsten devam edilmeli göğüs boşaldığında diğer göğüse geçilmeli
Sermec27 Betulss oğlum 2 ay 24 günlük 37+1 de gelişim geriliği ile doğdu 2450 Gr 47 cm 2100 düştü en son en son 80 günlükken kilosu 5200 Gr 58 59 cm civarı da boyu vardı yani 80 günde 3100 Gr almış şimdi ben gündüzleri genel anlamda 3 saati geçmiyor emmesi ama gece 5 6 saati buluyor emmesi bazen 7 saat kadar bile uyuyor uyandırmak gerekir mi
Ecemmm07 Betulss 35+1 haftalık hamileyim nezman egzersiz yapmalıyım normal dogum yapmak istiyorum Perşembe günü randavu var O gün acılmaya bakarmı yada nts yaparmı sizce
Betulss Ecemmm07 nst bakılır ama açıklık kontrolü doktordan doktora değişmekle birlikte 37den önce yapılmıyor genel olarak. Egzersiz olarak yürüyüş ve squatlara başlayabilirsiniz 🌺