Kızlar merhaba, 23 Ağustos’ta medicanada doğum yaptım öncesinde burada medicana’da doğum ile ilgili detaylı bir yazı bulamadığım için aynı hasteneye gidenlere yardımcı olması açısından hatırlayabildiğim herşeyi yazmak istedim :)
Öncelikle ben hamile olduğumu öğrendikten sonra geçtiğimiz aralık ayında sompo sigortadan epiduralli normal doğum olarak sigorta yaptırmıştım. 9 muayene+doğum 35 bin liraydı o zaman şuan ne kadardır bilmiyorum.
38+4 te standart kontrolüm vardı, önceki iki muayenede de bizim oğlan doğum pozisyonu almamıştı. Nst de doğum sancılarım görünüyordu ama ben pek birşey hissetmiyordum açıkçası sadece hafif regl olacakmışım gibi oluyordu o da ara ara yarım saat filan sürüp geçiyordu. Ultrasona girdim doktorum hala doğum pozisyonu almadığını, bebeğin kafasına da içimde bir yerin (latince olarak ismini söyledi şuan hiç hatırlamıyorum) baskı uyguladığını ve bebeğin büyük ihtimal kanala girmeyeceğini söyleyerek sezaryen önerdi. İsterseniz bugün isterseniz yarın doğuma alabilirim dedi. Biz çok şaşırdık tabi ki çünkü hep vajinal doğum olarak ilerliyorduk normal kontrolde böyle birşeye hiç hazırlıklı değildik :) doktor da şaşkınlığımızı görünce siz bir çay için düşünün sonra tekrar konuşalım dedi 😅 neyse eşimle konuştuk ettik ve bebeğin sağlığının herşeyden daha önemli olduğunu göz önüne alarak ertesi gün için sezaryen planladık.
Bu arada baştan söylediğim gibi benim sigortam normal doğum içindi, sigortayı yaptırırken sigortacı eğer sezaryen olacaksa bize önden bilgi verin poliçeyi tekrar düzenleyelim demişti. Ücret farkı çıkar mı diye sorduğumuzda muhtemelen çıkmaz o zaman gelince konuşuruz tekrar demişlerdi. Böyle olunca ben sigortacıyı aradım poliçe tekrar düzenlendi ve herhangi bir fiyat farkı da çıkmadı. Sompo için içiniz rahat olsun yani :)
Neyse eve geldik ailelerimize haber verdik son hazırlıkları ayarladık vs o gece beni uyku tutmadı tabi :) saat 13:30’da doğum olacaktı ve doktorum sabah 8den sonra birşey yemememi ve 11 gibi hastanede olmamı söyledi. Ertesi gün 11 gibi yatış birimine gittik orda belgeler imzaltıyorlar ameliyatı kabul ettiğime dair, oda süslemesi yaparken odaya zarar vermeyeceğine dair vs. (Odayı kendinizin süslemesine izin veriyorlar çivi vs. çakmanıza izin vermiyorlar tabi ki ama bant kullandık biz herhangi bir zarar da olmadı) yatış biriminden sonra anesteziye yönlendiriyorlar orada da alerji durumu vs sorgulanıyor sonrasında görevli gelip sizi odaya çıkartıyor. Odalar gerçekten çok temiz banyosu vs. 6.kat doğum katı ancak boş oda olmadığı için beni 7.kata aldılar pediatri katıymış orası da, 6. Kattaki odalardan daha genişti kaldığımız oda ben memnun kaldım.
Neyse odaya geçtikten sonra süslemelerimizi yaptık, kapı süsü için kapıda askı yoktu onu bildirdik hemen ayarladılar. Başka birşeye ihtiyacımız olup olmadığını sordular hep. Daha sonra hemşire geldi vital değerlere bakıldı tansiyon vs ve kan aldılar. Sonrasında ameliyat önlüğünü getirdiler hazır olarak beklememizi istediler, önlüğü giydikten sonra nst cihazı geldi 5dk filan nst de kaldım sonrasında ameliyathaneye gitmem için sedye geldi. Ailemle vedalaştım aslında gayet güzel gidiyordu herşey ama eşim bana sarılınca tutamadım kendimi ağlamaya başladım 😅
Neyse, asansörle ameliyathaneye indik ekip hazır bekliyordu zaten ekip ile muhabbet ettik biraz istediğim herşeyi sorabileceğimi söylediler hepsi gayet güler yüzlüydü beni rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. İlk operayonum olduğu için bir tık gerilmiştim ben :) sonrasında damar yolu açıldı. Açılan damar yolunun iğnesi biraz kalın acımıyor ama rahatsız ediyor. Anestezi doktoru geldi epidural yapmak için, hemşire çok yorulmuş gibi kamburumu çıkarmamı söyledi ben pozisyon alınca da önümden beni tutmak için sarıldı. Anestezi doktoru her adımda bilgi verdi, şuan batikon sürüyorum, şimdi iğneyle gireceğim acımayacak ama sabit durmanı istiyorum, şimdi bir elektriklenme hissedebilirsin, şimdi bacaklarında bir sıcaklık hissedeceksin gibi. Bana sarılan hemşire sürekli iyi misin bir sıkıntın var mı diye sorguladı. Korkutucu gelebilir epidural ama inanın acımıyor, damar yolu açılırken daha çok acıdı yani öyle söyleyeyim :)
Epidural de takıldıktan sonra masaya uzandım ve vücuduma bantlar takıldı. Uyuştum mu acaba diye ayak baş parmağımı hareket ettiriyordum sürekli birkaç dk içinde hareket ettirememeye başladım. Aşağılarda birşeyler yapıldığını hissettim dokunmaları filan hemşireye sordum sonda takılıyormuş o da hiç acımadı yalnızca birşeyler yapıldığını biliyorsunuz ama hiç hissetmiyorsunuz. Sonrasında doktorum geldi onunla da biraz sohbet ettik, başka bir görevli karnımı batikonladığını söyledi tepedeki ışıklardan görüyorum rahatsız ediyor beni dedim ışıkları çektiler hemen. Doktorum muayene edeceğim şimdi dedi ve ona yardımcı olan görevli ile (hemşire mi ebe mi bilmiyorum) sohbet etmeye başladılar. Ben de yanımda duran hemşire ile sohbet ediyordum acıyacak mı vs diye. Acımayacak yalnızca çekiştirmeleri hissedeceksin kendini herhangi bir şeyden dolayı rahatsız hissedersen söyle duralım dedi tamam dedim. Miden bulanırsa söyle ilaç yapacağım dedi, doğum olduktan sonra rahmin toparlanması için bir ilaç yapacağım ağzında metalik bir tat olabilir dedi tamam dedim. Biz bunları konuşurken aslında işlemin çoğu bitmiş ben farkında değilim hiçbir şeyin 😀 doktorum ona yardım eden kişiye kurular mısın dedi ve üç sn sonra filan oğlumun çığlığı geldi :) doğum fotoğrafçısı tutmamıştım fotoğraf çekmelerini rica ettim sağolsunlar çekmişler oğlumun çıkış anını doktorla pozlarını :) bana gösterdiler oğlumu sonrasında yandaki masaya aldılar temizlediler k vitamini vs yapıldı. Ben onları izlerken ağzıma metalik bir tat geldi gerçekten hemşire dediği ilacı yapmış. Sonra oğlumu yanıma getirdiler ten tene temas yaptık orda da fotoğraflarımız çekildi. Hemşire üşütmeyelim bebeğimizi şimdi babasının yanına gidiyoruz dedi ve götürdüler oğlumu :)
Benim dikişlerim yapıldı doktorum yukarda görüşürüz dedi ve çıktı. Sonrasında beni yukarı çıkaracak sedye geldi beni ona aldılar ve odayq geçtim ☺️
Ben gelene kadar da oğlumu yukarı çıkarmışlar babasıyla bebek odasına almışlar kıyafetlerini giydirmişler tartmışlar ayak izini vs almışlar.
Odaya geldiğimde babası tshirtünü çıkarmış ten tene temas yapıyordu :) eğitimlerin faydası oluyor kızlar eşlerinizi eğitimlere dahil edin 😀
Oğlumu kucağıma aldım gerçekten çok bambaşka bir duygu. Herkesin gözleri dolu doluydu zaten :)
Benim sütüm geliyordu zaten akmıyordu ama arada yokluyordum sıkınca çıkıyordu. Oğlumu emzirdim hemen göğsüme yatırdım :)
Anestezi etkisi 5-6 saatte tamamen geçiyormuş doktorum geldi bol bol kahve içmemi tost ve meyve suyu tüketmemi söyledi. Kahve baya işime geldi açıkçası çok özlemişim doya doya kahve içmeyi 😀 antibiyotik ve ağrı kesici yapıldı üzerimi değiştirdiler, bez bağladılar. akşama doğru uyuşukluğum artık iyice geçmişti. Eşime dedim yürütsünler beni artık. Görevli geldi karşıya bak bana tutun çok yavaş kalk dedi, dediğini yaptım öyle aşırı bir acı olmadı. Yavaşça lavaboya gittik orda sondamı çıkardı yine hiç acımadı, depend giydirdi. Sonrasında ara ara eşimle kısa yürüyüşler yaptık, anestezi etkisi geçince canınız yanıyor ama dayanılmaz bir acı değil. Ertesi gün doktorum yine muayeneye geldi gaz ve yürüme dururumumu sorguladı 3 gün sonra kontrole çağırdı. Çocuk doktoru geldi genel durum değerlendirmesi yaptı o da 3 gün sonra kontrole çağırdı. İşitme testi yapıldı (bu ekstra ücretli bin küsur liraydı sanırım) topuk kanı alındı vs sonrasında taburcu olduk ☺️
Uzun oldu biraz ama aklımda kalan herşryi yazmak istedim, sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım ☺️