Nananan Ya kızlar aklımı yicem resmen bir akıl verin ya bugün doktor kontrolüm vardı 15+6 haftalık plesentanin aşağıda olduğunu söyledi kan aldı fetal DNA amniyosentez hakkında bilgi fln verdi bu akşam da acayip bir baş ağrım var mide bulantısı da vardı o geçti bir anda ishal oldum yani su gibi bildiğiniz başımda çatlıyor resmen plesentanim aşağıda olmasıyla alakası varmı bu olanların ya Çok kafama taktım boş boş konuşa konuşa beni böyle paranoyak yaptılar ilk gebeliğimde hiçbir şey bilmememe rağmen hayatımda hamile kadın ve bebek bile hiç görmemiştim o derece yani bu kadar kafama takmıyordum bu gerizekalı çok bilmişler yok siz iğne oldunz çocuğunuz olmaz eltin iğneden düşük yaptı çiçeği unutun kendinizi kısır yaptınız söyle böyle diye diye beynimin içini doldurdular ya geçen kabız olmuştum doğum yapıyorum zannettim ya o derece artik kafam gitmiş durumda sürekli birşey olacak bir sıkıntı olacak gibi tereddütlüyüm her an kanamammi oldu acaba diye kontrol ediyorum ya lütfen birşeyler söyleyin bu gün olanların da plesentanin aşağıda olmasıyla alakası var mı
busraarici Nananan plesanta benim de aşagıda bu söylediklerinizin onunla alakası yok çok yorulmamanız uzun süre ayakta kalmamanız gerekiyor kanama olma ihtimali var riskli gebelik olarak geçiyor . Çalışan bayanlarda genelde oluyor . Ben de 12. Haftamda doğum yolunu tamamen kapatacak şekildeydi plesanta çok üzüldüm yıprattım kendimi sen öyle yapma strese gerek yok zamanla yükseliyor . 24. Haftamda yükseldi ve şu an ¼ ü kapalı doktor yükselme ihtimali hala var diyor bebek büyüdükçe kendisi ile birlikte onu da yükseltiyor tabi çok yorulmaman yolculuk yapmaman ve cinsel birliktelik yaşamaman lazım elinden geldiğince sola doğru yatıp ayaklarını yüksekte tut etki ediyor bu şekilde uzanmak . Şu an 27. Haftadayım herhangi bir kanamam olmadı belli süreye kadar yolculuk yapmadım sonrasında uzanarak yaptım şu an arada yolculuk yapıyorum sıkıntı olmuyor doktorumun kontrolünde tabi yol izini verirse çıkıyorum
Tomucuk12 Nananan daha haftan o kadar erken ki plasenta yukarı çıkar canım hiç merak etme 20 lerde 24 lerde hatta çok yorulma ama
-incila- Benimde 13te plesantam aşağıdaydı. Ağır iş, yürüyüş, ilişki yasak demişti doktorum. Dinlene dinlene yap işlerni asla kendini yorma dedi. En son muayene oldugumda plesanta ön duvar dedi. Ne demek bilmiyorum ama umarım yukarıdadır
busraarici -incila- ön duvar tam kapalı demek oluyor ama zamanla değişiyor konumu inşallah yükselir sizinde benim de tam kapalıydı ilk başlarda şu an sadece çok hafif bir kısmı değiyor doğum yoluna
-incila- busraarici ama burda okudugum kadarıyla ön duvar tehlikeli değilmiş yani sadece bebeğin hareketlerini geç hissedermişim