buse7272722
Merhaba umarım gönlündekini kucağına verir rabbim en kısa zamanda, özet geçmem gerekirse bende 3 yıllık evliyim ve gittiğimiz doktorlar olumsuz bişey bulamadı bende sıkıldım bu durumdan 35 yaşındayım tüp bebeğe karar verdim,ilk transferim oldu 2 aylık hamileyim suan :) şimdiki aklım olsa sana bir sürü şey diyecek doktor ilaçla deneyelim,yumurta çatlatma iğnesiyle deneyelim,aşılama yapalım hiç biri olmazsa sonra tüp bebek,sırayla gidiyorlar eğer sen diretmezsen aşılama dışındaki evreleri yaşadım,dünyanın parasını veriyorsun bir sürü hormon ilacı içiyorsun ve hiç birinin olma ihtimali tüp bebekteki kadar yüksek değil,biz ilk görüşmeye gidince fiyatını sorunca 55 bin demişti doktor bize az geldi sevindik tabi en az 200 bin vermişizdir bu süreçte doktor kullanacağın ilaçları parasını demiyor ki,bence direk tüp bebek yaptır, onda da ilk ay bir sürü iğne kullanıyorsun göbekten yumurtalarının büyüyüp çoğalması için,sonra yumurtalarını toplamak için hastaneye gidiyorsun anesteziyle 5dklık bi operasyon sonrasın agrı sızı hiç bişey hissetmiyorsun ben korkarak gitmiştim hiç korkulacak bişey yok,sonrasında bi saat yatıp işe gittim :) umarım bu evrede yumurtaların cok çıkar benim 24 çıkmıştı hergün arayıp bilgi veriyolar dölledik diye kalitelileri seçip donduruyorlar benim 8 tane kalmıştı 5. Gün dondurdular hastaneden çıkmadan önce de yıllık saklama ücretini istiyorlar 5 bindi sanırım,eğer ki transferin olumsuz olursa yani tutmazsa ama dondurulmuş embriyon olursa bi dahaki süreç ilkinden daha kolay oluyor ilaç kullanıp aynı ay transferin yapılıyor hazır embriyon olduğu için,toplandıktan sonraki ay transfer yapılıyor,onu anestezisiz yapıyorlar ama acı falan kesinlikle hissetmiyorsun rahat olabilirsin, transferden 12 gün sonra kan testi veriyorsun,bu arada kimi yatarak geçirmiş kimi duşa bile girmemiş bişe olur diye ben hergün bi saat yürüyüş yaptım ev işlerimi yaptım günlük sadece ağır kaldırmadım,yemeğimi falan yaptım bulaşığı makineye eşim dizdi eğilmemeye çalışmak gerekiyormuş ama abartılacak normalinden farklı davranacağın bişe yok ben davranmadım suan da hergün sporumu yapıyorum çünkü hala bir sürü hormon ilacı kullanıyorum ve hepsinin yan etkisi kilo artışı nerdeyse,günde 3 hap,günde 3 fitil,her sabah karnımdan iğne,her akşam kolumdan iğne,haftada 1 sağlık ocağında kalçamdan bir iğne ama sanırım 3 aydan sonra daha normale döner bu ilaçlar, düşmesin tutunsun diye ilaçlar, bu arada transferi kimseye demedim işe gitmedim 12 gün ne olur ne olmaz diye eşim cok ısrar etti annemler çağıralım diye istemedim gereksiz insanı strese sokuyorlar birde eğer olumsuz olursa bir sürü yaygara.. bir de kötü falan olmuyorsun arada kasık agrım oldu adet sancısı gibi gelip gitti bence demediysen netleşmeden deme kimseye kendini strese sokma.. cok konuştum umarım bi faydası olur :)