Msdenizkky Aryaalina nasıl alınıyor ben almadım ilkinde 2013 doüumlj oğlum. Şu an bi yere basvurmam mı gerekli bu gebeliğimde
ozgeya Süt parası 2019 itibariyle 179 tl oldu.Çalışan çalışmayan bütün kadınlar alabiliyor.Süt parası için hastanede doğum yaptığınızda hastane başvuru yapıyor.Ayrıca bir de aile ve sosyal politikalar bakanlığı şubelerine ya da sosyal hizmetler birimlerine doğumdan sonra kendi kimliğiniz,bebeğinizin kimliği ve doğum raporunuzla birlikte başvurduğunuzda adınıza yaklaşık 1-1,5 ay sonra Ptt’ye ilk çocuk için 300 ikinci çocuk için 400 üçüncü çocuk için 500 doğum parası yatıyor.buna da yine çalışan çalışmayan tüm doğum yapan kadınlara yatıyor.
Anneyimm ozgeya bnde basvurdum 300 tl ikinci ve doger çocuklar da artiyor diye biliyorum ama bu 179 tl nedir
Aryaalina ozgeya 179 ne anlamadım ilk çocuk 300 evet doğru bende öyle almıştım ikinci 400 ama 179 ne oluyor anlamadım canım
melasya ca ozgeya ilk cocuk icinde alinabiliyo galiba ikinci cocuk dogdugunda ikisini birden alabilirmiyoz acaba ve anlamadigim 2019 ve sonrasi dogumlular biliyodum ben farketmiyo sanirim. hem sut parasi 179 hemde ilk cocuk 300 ikinci cocuk 400 dogrumudur
ozgeya Msdenizkky ilk çocuğunuz için alamazsınız çünkü 2015 yılı ve sonrası doğumlu olması gerekiyor.doğacak olan çocuğunuz için 179 lira süt parası 400 lirada doğum parası alabilirsiniz.Süt parasına doğum yaptığınız hastane başvuru yapıyor.doğum parası için siz başvuru yapacaksınız.
Gamzeaykut Msdenizkky 2013 yılında calisiyosaniz eğer ve almadiysaniz bu parayı 5 yıl alma hakkınız var o yılda calismiyosaniz alamiyosunuz eşiniz calisiyosa o almıştır
Gamzeaykut Anneyimm 179 tl sgk nin verdiği süt parası anne calisiyosa anne, baba calisiyosa baba alıyo
Gamzeaykut Aryaalina sgk nin verdiği süt parası 179 tl calisiyosaniz doğum izniniz bittiği zaman alabiliyorsunuz calismiyorsaniz esiniz calisiyosa doğumdan sonra başvurun o alir
Anneyimm ozgeya anladigim kadariyla ikisi farklı seyler hastane nasil basvuru yapiyor peki otomatik mi ? Doğru mu anladim acaba🙈