Kızlar bebitom 7 aylık oldu ama anca yazabiliyorum🥰 Öncelikle bu başlığı okuyorsanız belli ki hamilesiniz ve bunun için çok şükretmelisiniz. Doğum şekliniz nasıl olursa olsun farketmez. Sonuçta anne olmaya çok yakınsınız. Ve annelik dünyanın en muhteşem şeyi🙏🏻😍Doğumumu Balıkesir Şehir hastanesinde yaptım. Hem fiziki koşullar hem ebeler çok iyiydi. Hepsine minnettarım❤️ Benim 40. Haftaya kadar ne açılmam ne sancım yoktu. Doktorum 40. Haftada da gelen giden olmayınca doğumu başlatalım dedi. 40+1de hastaneye yatışım yapıldı. İlk muayenede 1,5 cm açıklık ya var ya yoktu. Sancım hiç çıkmıyordu. Saat 10 civarı suni sancı vermeye başladılar. Saat 15 e kadar güle oynaya geçti hiç bir şey hissetmiyordum. Açıklığım sadece 3 cm kadar olmuştu ve sancım hiç çıkmıyordu. Derken birden belime vuran sancılar gelmeye başladı. Hiç durmaksızın yürüdüm ve pilates topunda zıpladım. Saat 17 gibi yine doğru düzgün açılmam yoktu ve nstde neredeyse hiçbir sancı çıkmıyordu. Ebemin yüzü düştü biraz. Doğum uzun sürecek gibi dedi. Ama ben baya acı çekmeye başlamıştım. Dalga mı geçiyorsunuz nasıl sancı çıkmaz nasıl açılmaz diyordum. Annem kızım sabaha kadar bile sürebilir hazırla kendini dedi. Ben de ona 19a kadar doğuracağımı söyledim. Buna gerçekten inanmıştım çünkü aralıksız sancım vardı artık ve bebeğimin geldiğini hissediyordum. Dediğim gibi oldu ve 1saat içinde açılmam 9 cm oluverdi ve doğumum başlamıştı. Hemen keseyi delerek suyumu boşalttılar. Suyun boşalınca rahatlarsın dedi ebem. Gerçekten o aşamada benim sancım kesilir gibi oldu. Ama kakam gelir gibi olmuştum. Çok fazla kakan var gibi olursan seslen dediler. Ve doğumum bu şekilde başladı. 3-4 kez ıkındım ve 3780 gram tombik kızımı karşımda gördüm. Saat 19:21de bebeğim gelmişti. Olağanüstü bi andı büyülenmiştim. Daha ıkınmam gerekecek sanıyordum bebek nasıl çıktı anlamadım bile 😀 Sonra plasenta alındı dikişlerim oldu. Tüy gibi oluverdim. Muhteşem hissediyordum. Ve kollarımda bebeğimle doğumhaneden çıkıp odamıza gittik. Sabaha kadar bebeğimi izledim öyle güzeldi ki 🥹❤️ 3 günde tamamen toparlanıp markete gidebilecek hale gelmiştim. Normal doğum yaptığım için mutluyum. Hepinize tavsiye ediyorum. Sakın korkmayın doğum yapmaktan kötü hikayeleri duymayın. Gücünüze inanın. Bebeklerinize sağlıkla kavuşmanızı dilerim ❤️❤️🙏🏻