Sevgili anneler bugün doğum yapalı 21 gün oldu yazıp yazmamak arasında çok gidip geldim hatta bi ara baya uzun şekilde yazdım sonra paylaşamadim nasip bugüne imiş🥰Bugün bu hikayeyi sevinçle yazıyorum ama ilk zamanlar öyle değildim şimdi gelelim hikayeme 👇
Artık 40 haftalık olmuştuk ve hâla kanala inmemisti bebeğim yukarıdaydi doktorum normal doğum destekçisi bi doktor ama artık tehlikeye girmeye başladığını söyledi istersen yarın gel istersen 2 gün sonra suni ile başlayalım dedi tabi ben bu süreçte asla sezeryan hikayeleri okumadım araştırmadim ve kendimi hep normal doğuma odaklamistim deli gibi yürüyüşler yaptım 9 ay boyunca . Son ayda hurma ananas ne varsa yedim aklınıza gelicek herşeyi yaptım yani ama olmayınca olmuyor bunu kabul etmek lazım. 5 agustos Pazartesi günü sabah 8 buçukta yatışım yapıldı ve suni taktılar ara ara gelip açıklık kontrolü yapıldı vs ebem suyumun çok gergin olduğunu ama bebegin yukarda olduğunu söyledi. Suyun heran gelebilir dedi . Ben kolumda suni ile pilates topunda zıpladım yürüdüm elimden gelen herşeyi orda da yapmaya devam ettim sonra doktorum geldi açıklık baktı 3 4 cm olmuş acikligin ama bebek yukarda bu bebek doğarken kalbi durabilir ve karnına çok baskı yaparım zor bi doğum olur dedi . Bide bebeğim iriydi ondan sebep de öyle dedi sanırım ve bize bi karar vermemiz gerektiğini eğer normale devam edersek de imza alması gerektiğini söyledi risk alamam kendi üzerime dedi . Sezeryan mi normal doğum mu diye sordular bizde zaman istedik biraz eşimle konuştuk ettik ve anne baba olarak ilk bebeğimiz ve risk alamadık bizde sezeryana karar verdik . Tabi bu karar aşamasında suni sancı devam ediyordu kolumda ama ben pek hissetmedim sancılar 100 lerdeydi. Sonra karar verince çıkardılar ve beni ameliyata hazırladılar. Ama neyin içindeyim ne yaşıyorum duygularım çok farklıydı çok korkuyodum. Belden uyuşturmalarini istedim ve eşimi de yanımda istedim . Ameliyata alındım belden iğne yaparken canım yanmadı çok rahattı 5 dk içinde uyuştum ve hiç bişey hissetmedim cekiştirmeler hariç onu da acı olarak hissetmiyosunuz zaten sonra bebeğimi çıkardılar ağlamasını duydum gösterdiler cok güzeldi yumuşacikti o an sanki bambaşka bi dünya içindeydim çok güzeldi. Sonrasında alıp giydirmeye götürdüler. İşte burdan sonrası biraz beni bunalttı dikişler uzun sürdü dikilmesi acı falan hissetmedim tabiki ama orda o kadar saat durmak psikolojik olarak bunalttı çünkü eşimde çıkmıştı. Sonrasında dikişler de bitti beni odaya aldılar birkaç saat içinde uyuşukluk gitmeye başladı ve benim sancılar arttı gerçekten bebeği çıkarırken ve sonrası rahattı ama odaya çıktıktan sonra çok ağrım oldu sürekli serum ağrı kesiciler yapıldı gece 12 de ayağa kaldircaklarini söylediler 12 ye kadar baya zor geçti benim için kendim zaten hareket edemedim bebek içinde yanımdakiler yardımcı oldu . Sonrasında ilk ayağa kalkış baya zorluydu. Sürekli yürüdüm daha hızlı iyileşmek için çok aciliydi ama dayanmaya çalıştım Sonrasında tuvalete çıkmam gerektiğini söylediler eğer öyle olmazsa salmiyolarmis hastaneden. Çok şükür tuvalete de çıktım o yüzden hastanede 1 gece kaldik normalde 2 gece kaliniyordu. Evimize geldik yataktan tek başıma kalkma ve biyere oturup kalkma durumu bi 10 gün kadar rahat olmadı hep destek aldım yakinlarimdan. Ama 3.gunden sonra ağrılarım hafiflemisti kalkarken zor oluyodu yataktan . Böyle böyle derken baya toparladım çok şükür ama su içmeyi ve yürümeyi bırakmadım şuan eskiden nasilsam öyleyim çok şükür iyileştim . Ben hiç bilmediğim bişeyin içine girdim hiç ameliyat ta olmamıştım bu zamana kadar o yüzden çok korkmuştum ama ilk 3 gün hariç herşey çok rahat ve güzeldi. Bu benim ilk dogumum du yine olsa yine sezeryan olurum diyebilirim çünkü bildiğim bişey artık. Tabiki normali de denemek isterim biz kadınlar çok güçlüyüz korkmayın o sürece girince bi şekilde geçiyor çok zor geliyor o an hemde baya zor geliyor ama unutuyorsunuz. Bebeğime ilk zamanlar acimdan dolayi çok alışamadım vs ama şuan herşeyiyle ben ilgileniyorum onu çok seviyorum . ♥️ umarım sizinde dogumlariniz çok güzel geçer tüm anneler gözümde baş tacı artık 😍 bu arada 5 ağustos yani 40+3 de öğlen 13:57 de dünyaya geldi biricik kızım 🌸 biraz uzun oldu hakkınızı helal edin tüm detayları yazmak istedim çok uzatmadan da olsa ♡