Neslihankrhmt Dofuma 20 gün filan var annem bakacak doğumdan sonra şu sıralar dudagunds uçuk çıkmış doğumdan sonra öpme yok diye herkesi tembihledim kendi annem de biliyor tabiki, öpmeden de bebeği kucaguna filan alırsa bulaşır mı acaba şimdiden evham yaptım
Gamzebz Neslihankrhmt canım öpmeden temas olmadan bulaşmaz ama çok dikkatli ol uçuk çok çok çok tehlikeli bebekler için çok dikkatli ol bu konuda
sedassert Neslihankrhmt uçuk virüs kaynaklıdır,öpmese de dudağını ellese bebeğe dokunsa da bulaşabilir. Çok minik bir kremi var alın eczaneden 1 güne geçiyor
odtz sedassert benim bebeğim de 10 günlük sürekli temas halindeyim bugün farkettim uçuk çıkmaya başlıyor hemen krem sürdüm ama yine de hep kucağımda emzirmeye çalışıyorum altını değiştiriyorum falan çok korkuyorum ellerimi sürekli yıkasam dudağımla temas etmesem öpmesem bir şey olur mu ya çok endişeliyim ilk çocuğum
sedassert odtz Olabildiğince uçuk olan bölgeyle temas etmeyin bebeğe sık sık da ellerinizi yıkarsanız,bebeğe de başkasına da bulaşmaz yüksek ihtimalle ama çok dikkatli olun ben yanlışlıkla gözüme bile bulaştırmıştım.
Moz Neslihankrhmt hayır tabi ki ama asla uçuklu biri öpmesin herpes simplex vücuda ömürlük yerleşiyor en ufak bi yorgunluk uykusuzluk vitaminsizlikre hemen dudakta çıkıyor iğrenç bi durum vectavir almaktan usandım mesela.0-5 yaş arası artık beni hangi uçuklu öptüyse yani….
Melike_00 Doğuma 16 gün var ve benim dudağımda uçuk çıktı 😢😢😢 ben çocuğumu opemeyecek miyim 😔 biliyorum ne kadar tehlikeli olduğunu ben çocukluğumdan beri bu virüsle yaşıyorum en ufak streste patlak veriyor. Kremler fayda etmiyor. Sarımsağı kesip suyunu sürüyorum
Moz Melike_00 evet geçene kadar öpmeyeceksin aktif uçukluyken öpme yoksa bebişin de bizim gibi çeker😅
Birbebekannesi01 İlk doğumumda doğum öncesi çıkmıştı bende doğum sonrası 1 hafta sonra bebeğimi kucağıma alabilmistim o zaman içinde kabuk bağlamıştı ama hemşire görür görmez aman dikkat sakın öpme elleme çok tehlikeli demişti sonrasında da bağışıklık düştüğü için ara ara çıkmıştı kabuk düşene kadar ellemeyip sık sık el yikamistim. Bebeği her kucağıma almadan önce muhakkak ellerimi yıkıyordum
Ecekrk Neslihankrhmt uçuk havadan bulaşır öpmeye temas etmesine gerek yok aşıda herpestir ve yenidoğanlarda da çok tehlikeli yakın zamanda haberde görmüştüm ziyarete gelmiş birisi herpes virüsü bulaştırmış beyninde kalıcı hasar oluşmuş bebeğin bir doktorunuza sorun ne yapalım diye annenize şu ilacı kullan vs diyebilir çünkü herpes virüsü ölmeyen devamlı vücutta yaşayan sadece kış uykusu gibi uykuya yatan bir virüs sadece ilaçla uykuya yatırılıyor bildiğim kadarıyla