Ayaz_Aybars_mom yani evet ben buradaydi sanırım yanlış olmasın süt birisinin şekerini çıkartıyormus onu okudum mesela normalde mesela süt veya yoğurt öneriyorlar ama o kişide çıkartıyormus. Bazen kendi kendimizin doktoru olmamız gerekiyor vücudumuzu dinlememiz gerekiyor. Benim mesela vücudumda tuhaf şeyler gaz yapıyor bu dakota çekirdek gaz yapıyor bana mesela 😅 portakal, armut, limon, karpuz gaz yapıyor. Normal süt gaz yapıyor. Ekşi yoğurt çok aşırı gaz yapıyor sancidan kivraniyorum. İnternete bakıyorum çekirdek gaz yapar ile ilgili hiçbir yazı yok ama bana yapıyor 😂🤷🏻♀️ bana sağlık ocağındaki ebe dedi çok fazla hamurisi falan tüketme üç beyazdan olabildiğince uzak dur diye. Zaten tuz olayı fazla yok bende domates salatalık falan onları tuzsuz yiyebilirim ama yumurtayı asla mecburen atıyorum biraz. Ama baharat çok atarım onları seviyorum 😅 şeker desen sadece tatlilardan meyvelerden alıyorum çayı falan şekersiz içiyorum. Yani aslında sınırlı yemeye çalışıyorum canım çekince abartmadan yemeye çalışıyorum. Sanırım bu ara meyve çok tüketiyorum sadece 😂 amiin Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🏻