Merhaba, sezeryan doğum yaptım. İlk gün meme tutturmaya çalıştık aldı ama aktif emdi süt çok olmadığı için. Yılmadan hastaneden çıkana kadar tutturmaya çalıştık. Emme refleksi var ama memeyi alınca ağlıyor. Mama başlandı. Bu arada bebeğim 2260 Gr doğdu hafta olarakta geriden geliyorum .Doktor ve hastanedeki emzirme danışmanı 10 gün mama ile besle bu süre içinde meme vermeye devamlı gayret et çocuk kilosunu toparlasn memeyi kavrar dedi ben de öyle yapıyorum. Sağdığım sütü kaşık biberonla veriyoruz o şekilde mayışmışken memeyi getiriyorum bazen alıyor bazen ağlıyor almıyor. Meme reddi olmasın diye kaşık biberon kullanıyorum. Gün içinde 30-60 CC arası mama veriyoruz.sonra sağılan süt, aralarda memeyi tutarsa 10 dk emiyor. Ben yolun başında iken bunu çözmek istiyorum nasıl tamamen meme almasını sağlarım:( çok yoruldum. Sakin olduğu anları kollayıp yarı uykulu iken veriyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Lütfen kamalı bırakıp meme ile devam edenler nasıl başardı bunu yazın. Hala kavramada sıkıntı çekiyor sinirlenip bırakıyor . Çok yoruldum. Önerilerinizi bekliyorum