ezgi-16 ben de doktora şiddetli ağrı ile gittiğimde kum döküyorsun diye eve göndermişlerdi. Üstüne adet gördüğüm için gebelikten şüphelenmemiştim ama sonra test yaptım ve beta ya göre 7-8 haftalık gebe olduğumu öğrenmiştim tam zamanında gitmiştik doktora çünkü şok geçirmek üzereydim maalesef. Tek tüpüm alındı acil ameliyat ile. Üstünden iki sene geçti ve biz planlı gebelik için doktora gittik yapışan testlerde amh değerim çok düşüktü ve tek tüpüm olmadığı için normal yolla hamile kalamazsın tüp bebek dediler. Ama ben tek tüple ve toplamda var olan 3 yumurta ile ilk aydan hamile kaldım. Tabi sonrası da çok stresliydi bir daha dış gebelik olma olasılığı yüksekti, kimyasal ya da boş gebelik olabilirdi. Bir kere olumsuz bir şey yaşayınca sonrakilerde de hep olumsuzluklar değerlendirildi ama çok şükür her şey yolunda ilerledi ve ilerliyor şu an 18 haftalık hamileyim 🙏
Velhasıl kelam, dış gebelik çok tehlikeli ve sıkıntılı evet ikinciye yeniden olması ihtimali de yüksek ama beslenmenize dikkat eder ve planlı bir gebelik yaşarsanız sorun yaşamazsınız. Kesinlikle gebeliği doktor eşliğinde planlayın.