Merhaba arkadaşlar bilgilenin ve tecrübelenin diye yazıyorum amacım kötü deil. Negatifi yazayım ki kimsenin başına gelmesin. Etlik şehir hastanesinde
39+6da muayeneden direkt doğumhane servis yatışına aldılar suyum ve gebelik şekerim çok fazla olduğu için. Evde suyum patlarsa tehlikeli olurmuş şeker riskliymiş vs açıklığım ve sancım yoktu.
Neyse beni yatırdılar suni sancı verdiler saat başı çok sert ve uzun süren vajinal muayeneler yapa yapa açıklığımı artırdılar. Suni sancı alır almaz dünyam karardı zaten ilk başta sancıları güzel karşılıyordum. Tam 16 saat sancı çektim ama sürekli vajinal tuşe yaparak sancılı anlarımda bile “kalk muayene edeyim, zaten sancı varken kalkman lazım, yere çökme, sakın ıkınma, senden önce gelenler doğurdu, ne ağlıyorsun ağlanacak bişey yok” vs diyorlar. 4-5 kes sıcak duşa girdim tek lokma yiyemedim hem psikolojik hem bedenen dağıldım. her gelen başka açıklık ölçtü (bir de emin olamayıp birbirlerine ölçtürüyorlar). Beni öylece masada bırakıp gidiyorlar soruyorum aynı diyorlar tavırları çok kötü. Sonuç olarak 22 saat sonunda perişan oldum.8 cm açıklıkta kaldık açıklık tamam olsa bebeğin başı kanalda değil çömel kalk dediler zaten sancı içindeyken bebeğin başını indirmek için sürekli hareket yaptım. Uzmanlar su boşaltırken sürekli yatağı ıslattılar sürekli de personel yoktu bazen ıslak kanlı yatakta yattım çünkü sancım vardı. Zaten doğum sancısı22 saat çekilebilecek birsey asla değil. Spinal anestezi, sezeryan, epidural vs istedim keyfinize bağlı olmaz dediler. Yani gelenlere beni artık kurtarın diyordum o derece.
Eşim dayanamadı ertesi sabaha sezeryan için hastane ayarladı. Tam o gece gelen bi doktor da ne bekliyorsunuz sezeryana alsanıza çocuğun kafası sıkışmış inmesini mi bekleyeceksiniz dedi de beni 10 dakikada sezeryane aldılar. Çok tatlı 4 kişi yaptılar bebeğimi ve beni çok sakinleştirdiler. 2-30da girdim 2-41de bebeğimi kucakladım. Şuan sadece biraz dikiş ağrım var onun dışında çok iyiyim bebeğim yanımda ikimiz de sağlıklıyız. Allah herkesi iyi ve merhametli insanlarla karşılaştırsın. Allah kolay doğumlar nasip etsin