Öncelikle aşırı pozitif olmayabilir belki hikayem hassas olan arkadaşlar okumasınlar🤭
İlk oğlum 2020 de epiduralli normal doğum olarak dünyaya geldi. Doğum çok güzeldi ıkınma hissim gelmemişti ama yinede 20 dk ıkınarak 3800 53 cm doğurdum. Sonrası çok büyük sıkntılar yaşadım. Bu sebeple asla tekrar normal doğum istemiyordum. Doktoruma her kontrolde soylediğimde ikincinin kolay olacağını son ana kadar beklemem gerektiğini söyledi. Bende bebeğime mudahale etmek istemedim sancım gelince hastaneye gidip sezeryan olacaktım. 12 Ağustos sabah uyandıgımda suyum geldiğini düşünüp hastaneye gittim. Muanede sancım ve açılmam yoktu ve doktor su değil gelen enfeksiyon kaynaklı yoğun akıntı dedi. 39+5 deydik artık son düzlük. Eşimle eve gelirken kasılmalarım başladi ama zaten 32 den beri hep kasılma yaşadığım için önemsemedim. Eve gelip duş aldım oğlumu yedirip uyudum ağrılarım geçti. Akşam yemeğinde tekrar ağrılar başlayınca şüphelenip dk tuttum ama hiç düzen yoktu ciddi bir ağrımda yoktu. Sonra abdest aldım dua okudum,eşime hastaneye gidelim belki açılma başlamıştır gecikmeden sezeryana alsınlar dedim kimseye haber etmeden gittik çünkü doğum olabileceğine ihtimal vermedim. Hastaneye vardık nobetci doktor muane etti şaşkınlıkla nasıl yani şimdi sen bu masada böyle nasıl durabilirsin dedi. Hocam noldu dedim korktum, 8.5 santimdesin doğuruyosun ama bu sancıyla böyle durulur mu dedi. Şok geçirdim ben sezeryan olcaktım ya da epidural isteyecektim dedim. Bence deneyelim normali burdan dönme dedi olmazsa seni asla zorlamam zaten epidural de suni sancida veremem kendi sancınla ilerliycek herşey dedi. Allah bir güç verdi yaparım dedim geçtim odaya suyumu açtı doktor bebeğin başı kanalda değildi manevra yaptrdı kanala oturttu sonrası çoook zordu. Sancıları çok şiddetli hissetmeye başladım hatta etrafta kim varsa çemkirdim🤭son 1 saat ölüm gibi birşey oldu ama kimse ölmedi😂
Tam açıklıkta doğumhaneye alındım ama ıkınma hissim son ana kadar gelmedi ve sancıyla ıkınmaya çalışmak çok çok zordu. Üstelik her sancıda kalçama kramp girdi o çatalda doğurmaya çalışmak delilik hiç rahat değil. Son anda bebegin başını hissedince otomatik olarak ıkındım ve 3.ıkınmamda bebişimi kucağıma verdiler❤️ Tosbik köfte dudak okadar tatlıydıki uzun süre kordonu kesilmedi balık gibi kucagımda kayıyordu doyasıya sevdim😍 Doktorum doğumdan hemen önce 4 kilo ölçtü ama önceki bebeğim 3800 olduğu için sorun olmayacaktır dedi. 4 dikişlik bir kesim var iç dikişim yok. Dikişlerimle ilgili hiçbir sorun yaşamadım ama devasa hemoroidlerim vardi iyice büyüdüler onlar çok zorladi beni. Doktorumdan Allah razi olsun guzel bir tedaviyle 10 günde iyileşti o koca basurlar. Şu an kalça kemiklerimde, makat, vajina kemiklerimde ağrılarım var onlarda 40 ım çıkana kadar geçecektir. Ben kavuştum darısı tüm bekleyenlere sağlıkla kolaylıkla inşallah🌸