Brgmde Birde aç bitir sosis yedim. Pizza birdefa yedğm gebeliğim boyunca kızlar bunlardan geçmişmidir ya aklıma takılıp taklp duruyor arada ev yoğurduda yedim. Bundan sonra daha dikkatli olcam . Şuan 4 aylık oldum. 2 aylıkken yaptığm toksp testim negatif di
yokusbebek Brgmde Kendinizi bu kadar korkutmayin ♥️ Sadece etten değil iyi yıkanmamış sebze meyveden de bulasabiliyor. Çok düşünürsek o kadar çok şey var ki takmamiz gereken. Bundan sonra daha dikkat edersiniz. Çok kafanıza takiliyorsa bir süre sonra test yaptırın.
bhtrolcay Brgmde yoğurtu herzaman çiğ sütten yapıp yerim ilk hamileliğimde de şimdiki hamileliğimde de bol bol tüketiyorum sakıncasıda olmadı
Nhrr Brgmde bişey olmaz bu kadar takılmayın. Derler ya kötüyu çağırma. Canınız ne istiyorsa yiyebilirsiniz.
Brgmde ayse5487 evet aşkım ya çiğ süt ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın toksoplazma taşıyabilrmş pastörize al ama bilmiyorum ozaman eskiler napyordy ya valla bu hastkj cok korktyo insanı
Yasss11 Ayrica pizzada pisiriyoruz herseyiyani sucuk pisiyo zaten sosis kullanmam iyice korkutuyolar bizi he
ayse5487 Brgmde yaa ben o kadar ince düşünsek hiçbirşey yiyemeyiz ne bileyim sucukta yiyorum yani ne kadar esirgersen o kadar buluyor yani hazır yoğurtlar kadar zararlı bişey yok çok mecbur kalmadıkça yemem Allah büyük inşallah bişey olmaz
Momofates Ben pizza da yedim kokoreç de yedim yoğurt da yedim hala da canım cektigi an yiyorum. Doktorum iyi pişmesine çok fikkat ederek canın çekince az bir miktar da olsa yiyebilirsin dedi. Hamilelik bir hastalık degil canım yedigimiz her seyin icinde maalesef zararlı seyler var pazardan aldıgımız sebzeler bile hormonlu. O yüzden temizliğine ve pişmişliğine dikkat ederek canın cekerse birer ikişer yiyebilirsin bence
Freefam Brgmde ev yogurdundan toksoplazma olunabikecegini kim cikardi ya bikac seferdir goruyorum burda
gizemm0688 Freefam toxoplazma degil de salmonella diye bılıyorum açık süt pastörize olmayan süt ile yapılan ev yoğurdunda olabiliyor.
Cemrega Herkese merhaba, ben toksoplazma pozitifim ve gebeliğimin 5.haftasındayım şu an mı geçiriyorum daha önce mi geçirdim bunu anlamak için bir test daha yapıldı ona göre gebeliğin seyri planlanacak. Aranızda geçiren bu konuyu bilen birisi var mı?
Pamuk Brgmde Benim doktorum ev yapımı yoğurt ve süt tuketeceksin hazırlayın içinde ne kadar katkı maddesi var diyordu. Dogurana kadarda yedim içtim. Şimdi oğlumun doktoru da ev yapımı yoğurt yedireceksin diyor oğluma da kendim alıp yapıyorum.