Öncelikle bebeğe 4-5 takım kıyafet alın. Ben 4 takım aldım ilk gün kaka yaptı beline kadar çöp oldu zaten😂 evimiz yakındı da eşim gitti yedek getirdi.
Bezi 15 ten az almayın.
Ağız mendili 5-6 tane alın
Kendinize en az 3 tane elbise alın. Ben 2 günlük 1 çekim için aldım keşke 1 tane daha günlük alsaymışım. İlk gün bebek ve sizin giydikleriniz leş oluyor. Havalar da sıcak şu an kan ter içinde kalıyorsunuz.
Depend kesinlikle 1 paket koyun. Hepsi harcanmıyor ama dursun ben günde 2 kere değiştirdim 4-5 tane harcadım. 1 paket daha aldık eve gelince 5 tane arttı. 7. Günüm bugün normal pede döndüm kanamam çok azaldı. (Yazıyı 7 günlükken yazdım)
Mutlaka 2-3 müslin örtü alın yaz doğumları için söylüyorum. 2 tane de pamuklu alın. Ben 1 müslin 2 pamuklu aldım yetmedi🥲
Ennnn önemlisi nolursunuz göğüs kremi alın önceden sürün. Hastanede de sürün her emzirmeden sonra. Ben yapmadım ilk gün hiç sürmedim ertesi günü göğüslerim yara oldu ve hala geçmedi. Hatta varsa gümüş kapağınızı da alın ben almadım evde bıraktım hata ettim. Eve geldiğimde de hemen kullanmadım ağlayarak emzirdim hala acıyor biraz geçti ama yani çok ihmal ettim size en büyük tavsiyem herşeyi boşverin krem ve gümüş kapak alın ikisi de çok etkili. Ben direkt sütyen giydim yaram hep yapıştı kan geldi zulüm ettim kendime.
2 gün sütüm az geldi. Eve gelince arttığı için kanallarım tıkanmaya başladı bebekte hepsini çekemiyor. Salı günü bebek kontrolü vardı doktor kanalların açılması için en ucuzundan manuel bir pompa al dedi hemen ebebekten en ucuzu aldım eve geldim kullandım dünya varmış 2-3 sıktım hemen geldi zaten bebekte daha rahat emdi meme şişik olduğu için rahat ememedi memeyle kavga etti azıcık rahatlayınca o da emmeye başladı şimdi hiç ağrım olmuyor. Tavsiyem ilk zaman almayın 300 liraya aldım işimi gördü he ilerisi için gerekirse gider alırım elektriklisini.
Gereksiz olarak makyaj malzemesi aldım çekim için ama halim yoktu yapamadım dikişler yüzünden sadece allık sürebildim.
Göğüs pedi almıştım 1 kere kullandım o da zaten yara oldu göğüslerim yapıştı fırlatıp attım🥲
Yanıma aldığım herşeyi kullandım fazlam değil eksiğim vardı ama onlar da alındı o an yanınızda yoksa da telaş etmeyin 10 dk da alınır.
Benim tecrübelerim bunlardı sizlere yardımcı olursa ne mutlu bana. Herkes aynı şeyleri yaşamaz belki ama yine de insanın aklına gelmiyor ya da birinden fikir almak istiyor. Ben buranın çok yardımını aldım sizlere de yardımım dokunmuştur umarım❤️
Güncelleme;
- Günüm göğüslerim yara maalesef bebek ilk emdiğinde canım çıkıyor 1-2 dk sonra geçiyor. Gümüş kapak kullanıyorum kıyafetime değmediği için süperim. En kısa zamanda yaralar da geçer umarım🥹
Dünde kanamam durdu arada 2-3 damla geliyor ama artıp azalabilirmiş 🌼
Hastanede 2 kere evde de 2 kere mama verdik pompa kanallarımı açınca daha da ne pompa kullandım ne mama. Evet göğüslerim hala yara acıyor ama emzirmekten vazgeçmedim sakın sizde sütüm az yara oldu diye bırakmayın.
Bir de bebişim 3450 gr 52 cm doğdu buna rağmen bütün yeni doğanlar çuval gibi oldu haberiniz olsun😂
Bu da bizim minik aile fotimiz 💕🌸