Crocus20
Aslında bugün tam 12 gün oldu oğlumu kucağıma alalı 3 ocak 11.48 te gördüm ilk oğlumu. Buraya yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım. Sezeryanla doğum yapacaklara benden de bir kaç fikir olsun istedim.Baştan başlayayım. Benim rahim ağzım kanser öncesi evresinde olduğu için bir kısmı alınmak zorunda kaldı. Hamilelik sürecim biraz zorlu geçti. 16. Haftada rahim ağzıma dikiş atıldı ve düşük ve erken doğum riskim vardı.tam tamına 38+0 da geldi oğlum şükürler olsun ki. 2 ocakta doktor kontorlüm vardı herşey yolunda dedik. Sezeryan olucaktım (ayrıca preklamsi olduğum için )4 ocakta yapalım diye doktorla sözleştik yanlız o gece 12 de tam yatağa girdim rahat edeyim diye yastığı bacaklarımın arasına yerleştirmeye çalışıyordum bir anda bir şey geldiğini hissettim ilk önce bir durdum sonra tekrar birşey geldi hemen tuvalete koştum bir baktım heryerim ıslanmış. Suyum geldi. Nişanım filan gelmedi daha öncesinden hiç ağrım sızımda yoktu. Tabi biz hastanede aldık soluğu. Rahim ağzımda dikiş olduğu için çatı muayeneside yapılamıyor ve açılma olmaması lazım dikiş alınmadan. Sabaha kadar azar azar suyum gelmeye devam etti. Hiç doğum sancısı çekmedim ağrım hiç olmadı. Bu arada doğumu spinal oldum. doğuma başladıklarında ilk anlamadım sonra farkettim inanın korkulacak bir şey yok benim olumsuz yaşadığım şey tansiyon oldu. Spinalin etkilerinden biri tansiyonu düşürmekmiş sonra geçti bu defada doğum bittikten sonra tansiyonum çıktı preklamsiden dolayı ve bir mide bulantısı oldu kustum baya. Allahtan oğlum doğmuştu kapatmaya geçmişlerdi. Bir de kalsiyumum bazen aniden düşer benim daha önceden olan bir durumdu doğumdada olmasından korkuyordum ve malesef ki olduda kalsiyumum düşünce vücutta kasılma titreme filan oluyor. Alt tarafım uğuşuk olduğu için sadece üst kısmıma girdi titreme. Doğum için beni zorlayan bunlar oldu. Hemen bacaklar açılmadığı için ilk bıçak acısını hissetmiyorsunuz ve daha iyi oluyor. Doğumdan sonra çatı ağrısı bel ağrısı ve baş ağrısı çok oldu bende malesef. Sadece baş ağrısı olduğunu duymuştum daha önceden ama bel ve kemik ağrısı aşırı olabiliyor. Benimde böyle bir hikayem oldu. Bunlar gelip geçiyor asıl önemli olan ikinizinde sağlıklı bir şekilde bu durumu atlatmanız. Sizlerede hayırlı doğumlar güzeller anneler 🙏🥰