eliff__ inşallah sağlıkla 🙏🏻 adet düzenini paylaşmışsın kesinlikle normal ilerlemiyo zaten pcosum var demişsin. Benim düzen ortalama 40-45 gün civarıydı bozukken. Normal halinde ise saat gibi 28-30 gün arası oluyordum genç kızken hep öyleydi, geçen ay da buna dönmüştü.
Şundan da bahsetmek istiyorum, gebeliğimi öğrenmeden önce haziran ayında progesteron testi vermiştim ve o ay 40 günde regl olduğum için 21. Günde verilen progesteronum 0.19 çıkmıştı ben de değerleri bilmediğim için doktora gitmekte acele etmedim. Hamileliğimi öğrenmeden 5 gün önce doktora gittim, iki aydır özellikle yumutlama döneminden regl dönemine kadar meme hassasiyeti çektiğimden bahsettim, progesteron değerimi de değerlendirmesini istedim size anlattığım gibi süreci anlattım. Sonra vajinal muayene etti beni, dedim ki bakın bu ay korunmadım gebelik ihtimalim var, gecikme var mı dedi yok dedim -25. Gündeydim- bana bir gebelik kan testi alalım demedi. Beni hemen infertilite olarak değerlendirdi ve rahim filmi sperm testi falan önerdi. Ağlamaktan içim çıktı çünkü bana bu değerlerle çocuğun olmaz denildi. Bu ay yine alın progesteron artık düzenli regl oluyorum diyip kendim zorla talep ettim kadın hemen tüp bebek yapcak bana :D o gün ağlamaktan içim çıktı. Halbuki hamileymişim. Yani doktorlar da bazen ezbere gidiyor, daha önce gittiğim doktora randevu bulamayıp buraya gitmiştim. Olacak olan oluyor buna iknayım artık. Adet düzenim oturur oturmaz 2. Ayda hamile kaldım doğal yollarla.