Kızlar yeni ve acemi anne olarak durumlar hakkında biraz bilgi vereyim dedim. Ben 8 günlük anneyim. Daha önce hiç bebek bakmadım. Bir bebek bezi bile değiştirmemiş biri olarak korkacak hiçbir şeyin olmadığını söylemek isterim. ☺️ Bebiş doğduktan sonraki 1 haftayı atlattınız mı bence bir çok şey geçti demektir tabi ki her bebek farklıdır. Öncelikle bebeğim doğduğunda hemen memeyi kabul etti emdi. İlk gece biraz zor. 2 saatte bir yürüdüm emzirdim süt geldi ama çok çok az akşama doğru o da. Gecesi hiç durmadı neredeyse sadece memede sakinleşti siyah kakasını yaptıktan sonra rahatladı. Mıkırdanıyordu emzik götürmüştüm denedim aldı öyle uyudu. Şükür meme reddi yapmadı. Eve geldikten sonra sütüm geliyor diye mutluydum. Sağım makinesiyle uğraştım sağdık falan baya azdı. O gün sıcak suyla yıkadım göğüslerimi ovdum ondan sonra gelmeye başladı artık. Bu arada göğüslerim yara oldu dişimi sıka sıka verdim. Lansinoh, ayva çekirdeği jeli, tahin yağı bunları denedim. Kişiden kişiye değişir tabi ki yine Lansinoh önce hiç fayda etmedi bıraktım sonra tahin yağı kullandım onda memeyi almakta bir tık zorlandı ayva çekirdeği iyi yapıyormuş gibi geldi ama gelmedi tekrar lansinoha geçtim. Bugün itibariyle yaralar geçti acımıyor artık. İyileşmesinin en büyük sebebi göğüs kalkanı kesinlikle alın kesinlikle. Ben 5. Gün aldım pişmanım. 1. Si krem sürünce direkt atlete ya da sütyene yapıştırmadığı için ıslak kalıyor ve ne sürersem sür illaki iyi geliyor. 2. Si bir göğsün emzirirken diğerinden süt akıyor ya da göğüslerin dolunca da akıyor onun içinde birikiyor (ben çok acıkınca önce onu veriyorum biberonla) gümüş kapak almadım bana biraz kapatabilir. Bu şekilde 1 haftayı geride bıraktık bile