Merhabalar👼 bende artık meleğime kavuştum.. 38+5’e gün almıştık 16 ağustosta kucağıma aldım bebeğimi. Gelelim doğum anıma.. Öncelikle doğum haneye girdim ve bir hemşire omuzlarımdan aşağıya kambur durmamı söyledi ve bana destek amaçlı sarılma pozisyonu aldı. Spinal iğne için hazırlıklar yapıldı herkesin korktuğu o belden iğne kısmı evet benim cilt alt dokum sert olduğu için talihsizlikle 7-8 defa iğne girip çıktı ne yazık ki. Spinal iğneden korkanlar, 7-8 defa denemelerine rağmen kalçadan nasıl iğne yapılıyorsa ya da tetonoz aşısı kola nasıl vuruluyorsa o acıyla aynıydı korkmayın. Daha sonrasında bi elektriklenme hissettim tek bacağımda ve anlık geçti. Daha sonra sedyeye yatırdılar ve korkuyla acaba uyuştum mu diye sürekli parmaklarımı hareket ettirdim kendimi yokladım. 5 dakika sonra hissizlik tamamen gelmişti. Önümü kapattılar ve başladılar. Pansuman sürerken sanki üstümde oyuncak araba geziyormuş hissiyatı geldi. Daha sonra tabi bekliyorum bende korkuyla acaba hisseder miyim diye ama asla his falan hissetmiyorsunuz sadece sedye sallanıyor ve öylece bekliyorsunuz. Sıfır hissiyat. Sonda da uyuştuktan sonra takılıyor. Bu sırada benim tansiyonum düştü aslında korkmamıştım ama düşüyor istemsizce ve aşırı mide bulantısıyla baş ağrısı başladı kusmam geldiğini söyledim ve başımı yana döndürerek tutmamam gerektiğini kusmamı söylediler ve öğürme geldi aç gidildiği için sadece tükürük çıkıyor desem yeridir. O ara kusun gitsin birşey çıkmıyor. Ameliyat boyunca mide bulantısı baş ağrısı devam etti başımdaki hemşire ilaç verdi sürekli benim mide bulantım ve baş ağrımı söyledikçe. Bu sıralar hem dua ediyorsunuz hem tavana bakıyorsunuz hem bebeğin sesini bekliyorsunuz çok karışık bir handikap beyniniz neye çalışcağını bilemiyor. Ama annelere tavsiyeler en önce edeceğiniz dua sütüm aksın aksın boşalsın demek ben baya etkisini gördüm yani en azından ona yoruyorum. Vee o beklenen an bebeğimin sesi. Doğdu ve üstten gösterip önce yeşil beze sardılar ve hemen yanıma getirdiler. Yanağınıza koyunca dünyalara bedel tabi. Daha sonrasında bebeği kontrol için götürüyorlar ve sizin işlemleriniz devam ediyor. Doktor da çıkıyor dikişi hemşireler atıyor. Ameliyatım bitti bekleme odasına aldılar bana çok titreme girmedi kızlar sadece mide bulantım geçsin diye kendinizi yokluyorsunuz. 10 dakika sonrasında tansiyonunuzu ölçüp sizi odanıza götürüyolar o sıra da ağlaya ağlaya ailenizi görünce odanıza gidiyorsunuz ve ooooo merakla bekleyiş bebeğim nerede iyi mi ? Ve kavuşuyorsunuz… sedyeye alındıktan 6 saat boyunca ayağa kalkmıyorsunuz his yok zaten ama bu süre de sonda takılı kalıyor hala. Bi ara gelip karnıma bastırdılar uyuşukluk geçmeye yakın ama anlık birşeydi hafif acıdı. Uyuşma geçtikten sonra seni yürütmek için geliyorlar. Ayağa kalkarken biraz zor hayliyle. Ama aşağı da baksan karşıyada baksan dirayetli olunca hepsini başarabiliyorsun. Ben ilk günden çıkardım gazımı çorbamı içtim hoşafımı içtim kayısımı yedim. İkinci gün tuvaletimi yaptım. Burda en önemlisi kabız olmamak kızlar kuru kayısı alıp yeseniz o bile yetiyor. Tuvalete giderken biriyle destekli gidiyorsunuz oturup kalkmak biraz zor oluyor. Pijamanız elbise değil ise indirip kaldırmak zor oluyor bilginiz olsun. Ben 2. Gün desteksiz şekilde yürüyüp tuvalete girip çıkabildim. Bugün 7. Günümüz herşeyi yapabiliyorum kızlar. Hiç bir zorluğu yok bana kalırsa çok da güzel sağlıklı şekilde doğdu bebeğim çok şükür bu günlere.. sormak istediğiniz herhangi birşey varsa mutlaka sorun