DNZMHMHT Merhaba hanimlar gebelikte turk kahvesi icilip icilmemesi hakkinda fikirleriniz nedir yada doktoruna soran oldu mi hoc zarari var mi. Bende yog7n bas agrisi oluyor ve turk kahvrsi iyi geliyor gunde 1 tane iciyorum. Doktoruma sormayi unutuyorum hep
melekmi22 DNZMHMHT aşırıya kaçmadıkça istediğini yiyip içebilirsin demişlerdi bana yeri geldi 2 türk kahvesi içtim yeri geldi türk kahvesi üzerine nescafe içtim belirli basli şeyler dışında zarar gelmez bebeğe
surprizbebe DNZMHMHT günde bir ben de içiyorum bişey olmaz.ilk gebeliğimde toplam 3 fincana kadar çay kahve içebilirsin demişti dr. Bu defa bahsi geçmedi ben de sormadım. Her gün Türk kahvemi içerim. Bazen ekstra latte tarzı şeyler de içiyorum akşamları. Ya da başım ağrırsa sade filtre içiyorum
Nnk87 DNZMHMHT günde 1 Türk kahvesi 3 bardakta çay içebilirsin dedi doktorum. Bazen çay içmeyip iki kahve tükettiğim de oldu. 😊
DNZMHMHT melekmi22 b3nde mantik olarak birşey asiri kacmadimi zarari yok dusuncrsindeyim ama bazi ortamlarda aaa sen gebesin kahvr icilir mi hic falan diyorlar😂 korku sariyor beni. Bas agrima da cidden iyi geldigi icin iciyorum bi tsne gunde baska turlu gecmiyoe ilac icmem lazim yoksa
DNZMHMHT surprizbebe bende normalde neskafe seven biriyim hatta ama gebeligimde midemi yakıyor nescafe o yizden turk kahvesine daha cok yoneldim. Icebiliyor musum gunde 1 tane en azindan icim rahatladı. Doktorum da orandan bahsetmedi bende hic sormadim hep unuttum zaten
DNZMHMHT Nnk87 cay zaten ortaoama 2 3 bardak iciyorum o zaman kahveyi d3 asmiyor musun🤗 icim rahatladi
Drfatma Günlük 200 mg kafein maksimum alınması öneriyor bir fincan Türk kahvesinde de 60 70 mg kafein var içebilirsiniz yani
melekmi22 DNZMHMHT yok kız mantık falan değil doktorların da önerisi bu yönde sonuç olarak hamilesin hasta değilsin ya 😅😅 fizyolojik birşey bu yani neden bu kadar çok kısıtlamaya gidilsin ki sende insansın o yasak bu yasak can mı dayanır
DNZMHMHT Aylaa123 aynen bende asiridan her anlamda kacarim yedigim içtiğim herseyden zaten. Kahve mi ee bu duzende devam edebilirim o zaman:)
DNZMHMHT melekmi22 yannniiii😂😂 yasaklardan koca bi liste yapiyor bazi insanlar. Ama can cekince arada yemek icmek buyuk zararlsr vermez bencede
melekmi22 DNZMHMHT yani kalkıp sakat et yeme mesela ama bi kerecik kola içmişsin cok değil yani ayda bir bardak çok büyük şeylere sebebiyet vermez çokta abartmamak lazım bence de
esss_92 DNZMHMHT gebeliğim boyunca günde bir tane Türk kahvesi içtim her gün doktorum da içebilirsin demişti
Mucihe DNZMHMHT bazen fincan Türk kahvesi içiyorum zaten 2 bazen 1 değişiyor bi zararını görmedim ilk gebelikte de şuandada öyle
DNZMHMHT Mucihe insallah olmazda zaten cogu arkadaşında donusu sizin gibi zarari aşırıya kacmadikca yok cok şükür