zilantc
Ben normal doğum olarak girdim .40. Haftam dolmuştu bebeğim 3500 kiloydu. Sancım vardı açılmam olmadı . Baya bekledik ama bebeğimin kalp atışları zayıflamaya başlayınca doktorum biraz daha bekleyelim dedi açılman olucak dedi. Ama sürekli nst ye bağlandım en sonunda doktorum bebeği riske atmayalım sezeryan yapalım dedi. normal doğumdaki tüm acıları çekip sezeryan olmak çok kötüydü benim için.çünkü normal doğum yapıcam diye açılmamı beklerken sondayı taktılar uyuşma felan yok canım ayrı yandı. Lağma yaptılar o ayrı yaktı canımı. En son doğum acılarınıda çekip sezeryan oldum . İlk yataktan kalkma ayrı bir acıydı.1 haftada dikişlerin iyileşmesi derken oda canımı yaktı. Şimdi bunları size korkutmak için anlatmıyorum kesinlikle herkesin aynı olucak diye birşey yok . Ama yine olsa normal doğumu denerdim . Çünkü fizyolojimiz böyle. Ama riskli ise , korkuyorsak, ya da herhangi bir sebepten sezeryan gibi bir şansımız varken neden olmasın. İkisindede acı çekiyoruz zaten. Ama inan unutuyorsun . Öyle olmasa kimse tekrar bebek yapmaya cesaret edemez. Hayırlısını diliyorum senin için. 🙏