Es5ra Burada beni bilgilendiren yeri geldiğinde de eleştiren herkese sonsuz teşekkürler.bu uygulama ve sizler sayesinde çok şeyler öğrendim.şimdi artık veda zamanı.🤗 6 günlük çiçeği burnunda anneyim.40 haftayı doldurdum hiçbir doğum belirtisi yoktu doktorum sezeryana almak istedi ben istemedim.41i de bekledim hatta elimden gelse 42 ye kadar beklerdim de ama bebek büyüdükçe kaka yapıp yutma kordon dolanma gibi durumlar olabilir sonra da pişmanlık duyup üzülürüm diye daha fazla bekleyemekten vazgeçtim.40+6 da belden aşağı uyuşturulup sezeryan oldum.o an yaşadıklarımın tarifi yok.ilk sesini duyduğum an birden ağlamak geldi içimden kendimi tutamadım😄Rabbim bu tarifi olmayan mükemmel duyguyu isteyen herkese nasip etsin.acaba alışırmıyım acaba bebeği sevebilirmiyim diye korkarken canımın içi oluverdi daha ilk günden.hayatınızda en tutkulu aşkı yaşadığımızı sanarız gerek ilk aşk gerek çocukluk aşkı gerek eşimiz.o an hissettiğiniz sevgi heyecanın kat kat fazlası bi duyguymuş anne olmak.size tavsiyem hamileliğinizin son aylarında bol bol hurma ceviz ve ayva yiyin.kar gibi bembeyaz gamzeli boncuk gözlü bir kızım oldu😇doğumdan 3 gün sonra ancak topladm kendimi.dikişlerim hapşurunca gülünce öksürünce sızlıyo biraz.belim de ara ara adet ağrısı gibi ağrıyıp geçiyor.bunlar öyle dayanılmayacak kadar acı veren şeyler değil bebeğini gördükçe aklına bile gelmiyor insanın tek bi sorun var gögüslerim çok acıyor ilk alşta ağlatıyor bağırırım da bebeği korkuturum diye dişimi sıkıyorum😔o da aptal ebe yüzünden oldu.ilk çocuğu emzirmem için kucağma verdi ben ilk defa emzireceğim çocuk ilk defa emecek ne yapacağz nasl olacak bilmiyorm bi afalladm tutmayı bilmiyorm filan neyse 5 dk emdi yada emmedi süt daha yeni geldi belki de tamam artk alalım bebeği kan alıcaz dedi zorla çekti mememden bebek emdiği için iyice içine çekmişti bırakmadı sündürdü ebe de çekince ağrıdı baya sonrası malum çatlaklar emdikçe arttı ve gögüslerim kanadı yara oldu😢ve şuan karbonatlı su kullanıyorm merhem aldım onu sürüyorum geceleri yatarkende lahana koyuyorm.geçmedi daha ama biraz olsun hafifledi.hastanemiz sözde özel hastaneydi ama binlerince pişman oldum gittiğime hiç ilgi alaka yoktu herşeyi biz dedik hemşirelere onlar öyle geldi ilgilendi.verdiğim paranın zerresini helal etmiyorum.böyle ilgisizlik olacağını bilseydim devlete giderdim boşuboşuna da onca parayı vermezdim.ben sırf bana beni iyi hissettirsinler özel hissettirsinler ilgilensinler ki doğum korkulu rüyam olmasın istediğim için özele gittim binlerince pişman oldum.varsa sormak istedikleriniz cevaplayabilirim🤗
Mervecemaltalha Es5ra hayırlı olsun Rabbim sağlık sıhhat hayırlı ömür versin bebeğinize ve size geçmiş olsun bizim de 9 hafta kaldı dua bekleriz 🥰🤲🏻
SevgibiR Es5ra gözün aydın 🌸 hemşireye bak zorla memeden çocuk mu çekilirmis manyak kadin ya keşke vermeseydin bekliceksin deseydin alamazdi o an tabi sende anlayamadın çok kızdım ona şimdi
Es5ra SevgibiR taburcu olacağm gün çocuk doktoru geldi çocuğa baktı sözde bana emzirme tekniğini gösterecek mememi bi sıktı ucuna doğru bastırdı ve çimcikler gibi sıktı bebeğin azına verdi o kadar canm yandı ki anlatamam😔
Kardii Merhaba Rabbim analı babalı büyütsün inşallah 🙏 Sütünüz hemen indimi doğumdan sonra birde göğüsleriniz kaç bedendi kaç bedene çıktı büyüdümü yani ben 29 haftalık hamileyim 75 80 takıyordum hala daha öyleyim büyüyen tek şey göğsümün ucundaki kahverengi yerler birde oralarda et benine benzer büssürü parça çıktı birde göğüs ucumda beyaz beyaz benek var 2 3 tane süt ceren şeyler diye düşünüyorum göğüslerim hiç büyümedi göğüs ucumda hiç yok gibi o yüzden sütüm çok olur mu bebeğim tutabilir mi diye çok korkuyorum
Es5ra Kardii benimde gögüslerim küçüktü nasıl bebeğimi doyururum sütüm yetermi diye çok düşündüm.8.aya kadar aynı kaldı gögüslerim sonrasında büyümeye başladı şuan 90 numara emzirme sütyeni kullanıyorm gögüsler süt doldukça daha da dolgunlaşıyor.sütüm geldi çok şükür.dediğim gibi şifanın Allahtan geldiğine inanaraktan 8.aydan sonra hurma yedim sürekli sütü arttırdığına dair ve doğumu kolaylaştırdığına dair hadisler var.doğuma haftalar kala da rezene içmeye başladım.hiç korkmayın derim bolca bolca geliyor sütüm.
Aasibel Kardii canım göğüs ucun yoksa çok yara oluyor. Ben neler çektim o meme ucu emdikçe büyüyor ama o yaralar çatlaklat tarifi imkansız bir acı emzirmeye korkuyordum. Kesinlikle doğumdan önce kendine gümüş kapak al ve doğum öncesi 1 ay önceden kullanmaya başla. Yarayı önlüyormuş ve kullananların tamamı memnun. Yoksa çok ızdırap çekersin.
Mel53 Es5ra öncelikle çok sevindim Allah analı babalı büyütsün. Sonrasında da belden uyuşturmalı da hissediyor musunuz ne olup bittiğini? Bende öyle istiyorum da, çokta emin değilim
Es5ra Mel53 belden ilk iğne yaparken bi ağrı oluyor baya sızlıyor saniyeler sürmeden ayaklarım karıncalanmaya başladı sonra hiçbişey hissetmedim belden altta.yani duyabileceğin tek acı o olucak😊sonra doktorlar hemşireler ameliyatı yapıyor sen sadece onları izleyip dinliyosun😅o uyuşmadan sonra 5 dk ya anca geçiyo belki sonra gözün aydın bebek geldi dediler o sıra ağlamasını duydum zaten sonra giydirip de getirdiler yanıma
Kardii Aasibel yaa öyleyse alayım az bişey kaldı doğuma da 🙄 sağ göğsümün var yine biraz ama solumun varla yok arası tutamaz gibime geliyor korkuyorum o yüzden 😥
Zeynep_yat Annem ablalarımın doğumunda göğüs çatlaklığı için ayvanın çekirdeğini kullanır. Benimde ilk doğumum olcak inş. Buzluğuma ayva çekirdeklerimi koydum. Kullanılcağı günü bekliyolar. Göğüs çatlağı için bi dene istersin. Çekirdekleri çay bardağına az su koyup içine koyacaksın. Merhem gibi olcak. Bunu göğüsüne sür. İnş faydalı olur
mucize42 Es5ra canım Rabbim analı babalı büyütsün gözün aydınn gögüs yaran için ayva cekirdeğini suya atıp ertesi gün sürmeni öneriyorum anında kesiyormuş kuzenimde denedik faydası olur mutlaka bi dene
Lalin06 Es5ra ayva çekirdeğini biraz iyi şu içine köy bir kaç gün beklet sur göğsün hemen iyi oldu benim bu yaptığın jelle bebeğe dokunmuyor ana yinedebilik şu ile temizle
CooperBaby Es5ra Ayy canim benim cok coook sevindik. Darisi diger tun anne adaylarinin basina insallah.🙏🏾 Allah saglikli, gelecegi guzel ve anali babali buyutsun bebisini.🙏🏾🌸😘