Defne__rz
Evet çok şükür. Çocuk sahibi olamayanlar da var. Rabbim yardım etsin onlara.. Erken oldu benim 35 haftalıkken doğuma aldılar. Kafası çok büyüdü benim bebeğimin kafa çevresi 51cm e gelmişti o yüzden erken oldu. Benim bebeğim bu hastalığın en üst seviyesinde. Yani hiç bir şekilde ameliyat yapamıyorlar şuan. Bu daha da zor. Hani 5 günlükken yada 15-20 günlükken ameliyatları yapılsaydı iyi olabilirdi. Ama öyle olmadı maalesef..Çok baktım bu hastalıkla ilgili bir çok şey okudum. İyileşen de var belli zamanlar da tekrar tekrar ameliyat olanlar da var. Yürümeyen de var yürüyen de var . Hastalığın derecesi önemli. Benim bebeğim dediğim gibi en üst seviyesi yani hem hidrosefali, hem spina bfida, hem meningomyelosel, iç organlarından sol böbrek küçük, mesanesi büyük. Genetik testi yaptırdık. Çok şükür temiz çıktı. Akraba evliliği de yok. Ne zor imtihanmış. Allah yardımcınız olsun. Güçlü olmaya çalışın duaya sarılmaktan başka çaremiz yok. Doktorlar hep kötü şeyleri söyler. Bize bebeğiniz zihinsel ve sakat kalır dedi. Biz hayatını daha iyi nasıl yaşayabilir bunun için yardımcı olacağız dediler. Ben hala Allahtan ümidi kesmiyorum. Kulların dediğine değil Allahın bir Ol emrine inanıyorum. Dilerse herşey olur. Dilemezse olmaz başımız gözümüzün üstüne..Rabbim büyük.