Bu benim 2ci sezeryanımdı. Tam 39 haftada sezeryan oldum) değişikti evet, 2ci defa aynı yerden kesildiğini düşünürsek ilk gün normal zorlukta geçti. Ama Sezeryanda çok korktuğumdan (ilkte bu kadar korkmamıştım, oldu bittiye gelmişti) biraz stresli geçti benim için ☺️
Aşırı korktum, stres yaşadım evet değdi, sonlara doğru kötüleştim ama yine heyecandan. Uyuttular beni.
İyi ki akşamdan yemeyi içmeyi kesmişim, öğlen 1de ameliyyat oldum, ve bebek çıktıktan sonra midem bulandı ve boş olduğundan dolayı sadece öğürdüm… Sonrada uyumuşum.
Ameliyyattan çıktıktan sonra ilk gün zor geçti, ama gece 2de artık ayakta ve kendimi yıkaya biliyordum. Ameliyyatın 2ci gününde ise artık tüm bedenimi yıkama iznim vardı.
Sadece bir şey demek istiyorum, ne kadar çok heyecan stres olursa o kadar zor geçer. Kendinizi sakin tutun ve korkmayın. En önemlisi de bir gün önceden ben gliserin lavmanla kendimi temizledim, bağarsaklarım boş gittim.
Ameliyyat sonrası gaz vs sorunu olmaması için. Ve olduğunca gazınız geldiğinde çıkarmaya çalışın ameliyyat sonrası. Gaz ne kadar çok olursa karında o kadar ağır geçer ameliyyat sonrası.
😊 Her kese iyi doğumlar iyi sezeryanlar dilerim.
Sorusu olan varsa yazsın