muphem Benim ilk kızım ağustosta doğmuştu. Şimdi ikinci kızım yolda :) aslında her şeyimiz var ama mevsimsel olarak uyuşmayan çok. 0-3 ay için soruyorum, kıyafetin kaç tane olması yeterli olur? Tekrar alışverişe gerek kalır mı onu merak ediyorum :)
Biricik2602 muphem ilk üç ay Cok kıyafet değiştirdik biz en az 10 tane olmalı bence sürekli kusma durumu oluyor çünkü birde kış günü kurutmak için sıkıntı varsa daha fazla alınmalıdır diye düşünüyorum
Merryy muphem benimde oğlum mayıs sonunda doğmuştu ne çok soğuk ne çok sıcaktı hava idealdi yalnız oğlum minyon doğdu ve aldığım herşey büyük gelmişti annem yeniden alışveriş yapmıştı oğluma bunda da şubata soğuklara denk geliyor henüz cinsiyetimiz belli değil daha hiç birşey almadım erkek olursa abisinin küçükleri duruyor onları giyer diye düşünüyorum Yinede uzun kollu zıbınları biraz çok alırım kusma vs olursa kurutmada yok sıkıntı çekmeyelim 🙈
Dilarabozdemir muphem benimde kızım temmuz da doğmuştu. Ve 5 li hastane çıkışları tulumları çok giymedi. Havalar aşırı sıcak olduğundan hep zıbın tercih etmiştik. Onlar hep kaldı. Çoğu unisex olduğu için buna da giydiririm diye düşünüyorum hep kahve tonları ayıcıkli modellerdi ama yinede 5 er tane 5 li hastane çıkışı ve tulum alırım ekstra çünkü kış olduğu için batarsa yıka kurut zor olur havanın soğukluğunu da hesap edersek hiç yoksa en az 10 tane olmalı kalın çoraplar uzun kollu zıbınlar 5 li hastane çıkışları tulum bence en az 10nadet olsun
Ayse3478 Bende Ocak başı gözüküyor doğumun ve ilk gebeliğim bilmiş bilmiş konuşmam uygun olmam en iyisi tecrübeli anneleri bekleyelim ama çok eşya almayı düşünmüyorum bolca zıbın birkaç tulum bir kaç alt üst takım alırım sonrasına sonra bakarım diye düşündüm ama yenidoğanı daha az alıp ↉ ondan daha fazla alırım herkes yenidoğan çok giyilmiyor diyor bende öyle yaparım artık ama bakalım yazan olursa fikirlerini merak ediyorum
Tugceaker Ayse3478 saten hızlı büyüyorlar 5 6 tane alcam bende tulum zıbın yeni doğan değilde bi tık daha büyüğünü alcam yenidoğan 1 ay sonra hiç olmuyo da 3. Hamileliğim mart ayının soğukluğunuzda düşünürsek en fazla 6 tulum 6 alt üst takım falan iyi olur
muphem Ayse3478 yani adet olarak kaç takım ve tulum akacaksınız? Benim ilk kızımdan 3 tulum 3 de alt üst takım varmış uzun kollu. Onun dışında 0-3 ay zıbın çok.. 6 giyim kıyafet az değil mi
muphem Biricik2602 kurutma makinem var. 6 giyim uzun kollu kıyafet kızımdan kalma var. Kaç tane daha almalıyım kurutmayı da hesaba katarsak
muphem Tugceaker toplam 12 giyim kıyafet diyorsunuz ama yani? O zaman alışveriş şart. Ben yazın doğum yaptığım için kızım hep çıtçıtlı badi giyiyordu. Şimdi kış gözüküyor ya ihtiyaç nasıl olur kestiremedim😊
Tugceaker Tugceaker benimde şubatın ortalarına doğru gelir normalde mart ama benim çocuklarım 38 haftalık doğuyorlar 2 side 38 haftalık doğdu bu nasıl doğacak bakalım
muphem Merryy kız olursa baştan alışveriş yapacaksınız, çok zevkli olur hem de 🥰 ben de kızımdan kalanlara baktım da şöyle bi, 3 tulum 3 alt üst takım var uzun kollu olarak. Eklemek gerek değil mi
Merryy Tugceaker bizde 13 haftalık olucaz perşembe kontrolümüz var acaba öğrenebilir miyim cinsiyeti merak ediyorum siz en son ne zaman gittiniz
muphem Merryy bana sormadınız ama benim bebeğim de 25 dk sonra tam 15 haftalık oluyor. 14+0 da cinsiyet öğrendim, özele gidiyorsanız öğrenebilirsiniz bence bu haftalarda:) bana kesin olarak kız dedii
Ayse3478 muphem 4 alt üst takım 4 tulum 2 tanede evde var totelde 10 kıyafet 10 15 zıbın almayı düşünüyorum aldığım kıyafetleride hem yenidoğan hemde 03 ay alıcam hepsini yeni doğan yada hepsini 0 3 düşünmüyorum duruma göre de bakarım yetmiyor aldıklarım gider bebeğin gelişimine kilosuna göre yenilerini alırım önceden çok alınmasını doğru bulmuyorum kimi çocuk çok zayıf olurken kimisi iri oluyor kıyafeti bebeğe göre seçmek bence daha mantıklı hemde israf olmuyor en azından
Biricik2602 muphem 4 5 tane daha alsanız yeterli bence ya bana bakmayın bn maraşta yaşıyorum bende Şubat’ta doğum yaptım çadırda kalıyorduk o yüzden zor yikiyorduk ama en az yine de 10 iyi olur en az iki üç kez kıyafet değişmiş oluyor günlük
Merryy muphem evet ya hep hayalim zaten kız çocuk reyonundan alışveriş yapmak inşallah nasip olur 🥰 bence eklemek gerekebilir az geldi gözüme
Merryy muphem evet evet özele gidiyorum oğlumda da 14-15 haftalıkken öğrenmiştim ilk kız gibi demişti ama sonra ki hafta kesin erkek demişti inşallah öğrenebilirim 🙈
annembebegim muphem ayy ben de tam 15+0 ım ve bebeğim kız 🌸 ikinci bebeğim olacak ilki erkek sil baştan kıyafet alacağım. Şubatta doğacak bebeğe hangi kalınlıkta ne kadar kıyafet alınmalı henüz ben de karar verebilmiş değilim ☺️