gktgmom amin Allah razı olsun.
Açıklığım sadece 1 cm var dedi doktor ama bu da yeterli değil suni ile olur dedi. Beni doğumhaneye gönderdi bu arada yatışım yapılmadan 3 gün önce de gel yatışını yapalım dedi şekerim vardı bebeğe riskliymiş ama refakatçim gelmediği için ben 3 gün sonraya bıraktım ve yatışım yapıldı. Öğlen 12 de suni sancı verildi akşama kadar çektim. Herkes çok zor diyor ama inanın o an başa gelen her şeyi çekiyorsunuz ben çatı muayenesinden korkan bir insandım ama normal doğurdum öyle söyleyim. Zaten sürekli gelip gidip açıklık kontrol ettiker suni bende 15 dk sonra etki etti ebe çok iyi hızlı ilerleriz dedi ertesi güne kalanlar oluyor dedi 24 saat zaten suni sancı zorluyorlar devlette yoksa anca sezeryan oluyor keyfi olmuyor. Sürekki sıcak su tuttum yanıma eşimi ara sıra alıyorlardı ama ben tek kalmak istedim. Baygın bir şekilde yattım diyebilirim sancı geliyor ama yatakta karşılıyorum bilincim gerçekten gidiyordu ağrıdan. Ara ara sıcak su tutmaya kalktım en son akşam eşim yanıma girdi bende aşırı tuvalet yapma hissi geldi. Yine sıcak suya girdim orda tuvaletim mi var acaba diye kendimi zorlarken birden suyum patladı. Direk ebeyi çağırdılar açıklık 8 cm olmuş ve sadece 5 dk içerisinde kızım kollarımdaydı. Ikındım ebe dedikçe. Zaten size ıkınma hissi doğal olarak geliyor içinizden kendinizi zorlamasınız bile ıkınıyorsunuz. Etin çok hassas dedi benim çok fazla dikişim vardı dikerlerken bile hissetmedim kızımı yan tarafa koydular sadecee ona baktım o sırada diktiler bıraksalar yürüyerek çıkardım odaya o kadardı. Sandalye ile odama çıkardılar ve mutlu sooon kızım şimdi 3.5 aylık o kadar büyüleyici bir an ki doğum anı. Burda ne desem az eksik kalır yaşayınca insan etkisinden çıkamıyor ve evet eğer ki engel durum yoksa mutlaka normal doğurun ben günlük hayatıma devam ettim 20 günde tüm dikişlerim döküldü ama dökülmeden önce de hayatınızı kısıtlamıyor zaten bulaşık yıkama ev toparlama 2. Günde hepsini yaptım ben hafif sancı oluyor o da olacak o kadar. Bu arada bende şeker olmasına rağmen inatla 40 haftayı bekledim 39+6 da geldi kızım