Arkadaşlar öncelikle herkesin doğumu ve gebeliği farklı ilerler evet kabul ama bunu hareketli olarak yaparsan daha iyi olduğunu deneyimledim
Neyse gelelim doğuma
11.08.2024 de kasılmalarım basladı ve dedim hesap dığurcm çantaları alığ gittik ve doktor net de fazla sancım olmağıni ve acıklık 1 cm dedi ama istersem suni sancı verebileceğini söyledi tabiki çıkış yapıp eve geldim evde 1 hafta böyle geçti sonra tekrar ayın 17.sinde sancım artmaya basşadı ama düzensiz dedim yine yalancı sancı sıcak suya oturum ne olur nolmaz dedim iyiki yapmışım nyse o gün de dedim eken beklicem eşimi işe yolladım sonra ama sabaha kadar çektim 5-7-13 dk arayla kasılmam oldu sonra sabah 8 ne sancı ne başka bişe hiç bişe kalmadi dedim dalga geçiyor bu benımle nyse yürüdüm ama yine anneannemgile gittim geri geldim çömelme hareketi sıcak su filan hep yapıyordum sonrada oğlumla markete git gel he bu arada 3.katta oturduğum için o baya avantaj sağladı ve hamileliğim boyunca hep yürüdüm ev aradım çünkü ev sahibi evden çık demişti 6 aylıkken çıktım ve kendi evimi kendimiz tasıdık boya yaptık temzilki vesaire hrp yaptım altıif geçti şükür ki sonra akşam 8 ruhum daraşdı eşime sedim ben bi aşagı inicem aşağı indim mahallede oturdum tel başıma sonra kalktim kasılmam coğaldı ama sonra sıcak suya oturdum geçmedi çömelme hareketleri ne deneysel deneyim geçmedi sonra dedim ki bı sancı işte o gün bügün 😃🐣 sonra dayımın arabasını alıp oğlumu onlara bırakıp geçtik hastaneye muayene oldum 3520 kilo çıktı ultrasonda ve kasılmam olduğu söylendi nst çekildi onda biraz sancım olduğu ve 3 cm aciklik olduğu söylendi neyse yatışım yapıldı sonra ebeler bana sabah 9-10 belkide öğleni bulursun doğum için dediler neyse serum takıldı ve saat 1 annemi aldı eşim onunla birlikte odadayım ebe bana kendini yorma ama uyu güç topla dedi o kadar mı yani filan oldum nyse tamam dedim işiğı kapatıp gitti annemde uyucaktı nyse dedim uyuyım sonra pıt bi ses duydum suyum geldi anneme dedim ebeye söyle suyum geliyor nyse geldi baktı acıklık 4-5 cm filan oh dedim aktıf faz evresi sonra `nstye bağladı dedim hep mi böyle olur hareket etmem lazım dedim tamam dedi 20 dk sonra ıkınma hissi geldi deyip tekrar kontrol etti 5-6 arası dedi saat 3 olmuştu bende artık dayanamıyodum ama hep kendime geçecek ve iki erkek iki paşa annesi olcaksım diye söyleyip durdum nyse sonra tekrar bi nst o cok zorluyor evet ama biz kadınlar gerçekten çok güçlüyüz 😉 sonra 7-8 cm açıklık dedi ama bebek çok yukarda dedi ıkın yavaş yavaş dedi ama ben kendimde biliyordum dayanamadığım için doğru ıkınamıyordum sonra böyle bi yarım saat geçti hadi dedi son bi güçlü ıkınöa cünkü başı baya geldi ve açıklık 9 cm oh dedim nyse ıkındım ama yarıda kaşdı kesme devam et dedi ve oğlum pıt diye çıkı verdi nasıl bi his anlatamam ama eşi baya zaman aldı ten tane temasımız oldu eşi için bi yarım saat bekledim ayrılmadı hemen çünkü neyse o da çıktı rahatladım çok şükür iki yırtık var denildi ama küçük o da kilosu yanliş çıkmış 3800 doğdu oğlum mis kokulum 🐣🐣 şuan iki oğlumda yanımda Allah’ım isteyen herkese nasip etsin çok güzel bir duygu 💕 hep bolbol dua ettim varsa sorularınız alabilir yardımcı olabilirm