Sevoo34 babyiscoming_ ben 2 gebeliğimde de sadece ikili tarama yaptırdım diğerlerini yaptırmadım canım bide detaylı ultrason o kadar şeker yüklemesi falan bile gereksiz
Yagmureyll babyiscoming_ Ben de sadece ikili yaptırdım her şeyi normal çıktı çok şükür üçlüye gerek duymuyorum
babyiscoming_ Sevoo34 bende açıkcası yaptırmayı düşünmüyorum bu durumda ama gerekli olur mu onu merak etmiştim ikili yaptırmayan bile çok var çünkü
babyiscoming_ Selothatun yaa öyle mi ben daha doktorumla konuşmadım ama bende yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası teşekkür ederim bilgii için
Hanniballl babyiscoming_ yaptırma sakın dertsiz basa dert oluyor gerek yok genellikle yanlis cikan bu testler anneyi sitrese sokuyor.. ben 2li yapamadım bayram tatilinde diye hekim sonra 4lü yaptı sorun cıktım ben 3hafta boyu dert sitres hasta oldum, nipt test yaptirdim sonuc bekledim.. Çok sükür nipt test temiz çıktı ama bu sitrese deymez 🥹🙋🏻♀️ 2li yapilmayip 4lü ye maruz kalan bir insan olarak sakın diyorum yapma🌸(2lide sorun yoksa gerek yok)
babyiscoming_ Hanniballl haklısın canım bende yaptırmayacağım insanın kafasını karıştırmaktan başka bişeye yaramıyor rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah
Hanniballl babyiscoming_ amin sorun yokken sorun var çıkıyor sonra o sitresten hasta oluyorsun.. Allah bir daha yasatmasin boyle sitresler gerek yok.. tarama testine bile gerek yok bu testler annelere yapılan en büyük kötülük… Devletin direkt teori degil sonuc veren nipt testlerini ucretsiz yapmasi gerek 😅
chaos babyiscoming_ ilkinde ikiliyi kaçırdığım için sadece üçlü ve detaylı usg yaptırmıştım bunda da ikili ve detaylı usg yaptırdım ikiliyi yaptırdıysanız bence gerek yok üçlü dörtlüye
btlbsr babyiscoming_ ikili üçlü dörtlü tarama detaylı ultrason şeker yüklemesi hepsini ilk gebeliğimde yaptırdım. İkinci gebeliğimde sadece ikili yapıldı doktorum diğerlerini gerekli görmedi. Şeker yüklemesi de yapmayalım kandan üç aylık şekerine bakalım dedi birde detaylı ultrason yaptırdım. Doktordan doktora değişiyor sanırım. Ben tamamen doktorumu dinledim ne istediyse yaptım
babyiscoming_ Hanniballl kesinlikle valla çok haklısın sorun olmasa bile stresten bebeğe bişey olur allah korusun hem yanılma payı yüksek diyorlar hem yaptırın diyorlar bu tarz şeyleri anlamak zor
ykaya18 Benim ikili temiz çıktı doktorum da diğer testlere gerek yok dedi, bizde istemiyorduk zaten boşu boşuna kendimizi strese sokmayalım dedik, yaptırmadık.
Hanniballl babyiscoming_ ben tecrübemdne dolayı eminim 2liyi yapmadılar bedelini ben ödedim kac haftam zehir oldu insan ister istemez dert ediyor.. nipt test yaptım oda cok pahalı boyle takintiniz varsa nipt yapin cinsiyeti ve anomali durumlarini %99 dogruluk payiyla veriyor.. bebeginize zarari yok anne kanındaki bebek dnasına bakılıyor… taramanin dogruluk orani %70 ikili taramada olmayan inhibin a hormonuna bakildi o yuksek diye 1\92 riskli goruldu bu defa dogruluk payi olmayan ihtimal olan test icin ben sitres oldum o kac hafta inanin hevesim bogazimda kaldi….