Sonunda bana da yazmak nasip oldu.Burada herkesin hikayesini okumak bana inanılmaz güç vermişti yazan herkese de teşekkür ederim belki doğum yapacaklara motive olur diye bende yazmak istedim. 🌸 Negatif gibi geçen hamileliğim sonrası aşırı pozitif bir doğum yaptım hamileliğim boyunca normal doğum istiyorum diye kendimi yırttım ama olmayınca olmuyormuş her zaman hayırlısı demek gerekiyomuş kızlar. Hamileliğim boyunca hastalıklar peşimi bırakmadı migren ağrıları, ödem ağrıları, sinir sıkışması, diş kırılmaları üstüne diş apsesi olup bunun kana karışması bir dünyaa 😄 normal istiyorum derken bebeğim genel olarak makat gitti tam döndü şükür normal olacak dedim bu sefer iltihap kaptım dişten eğer enfeksiyon geçmezse sezeryana alırız erken doğum olur yoksa diyip düşük olmasın diye ilaçlar iğneler tam geçti normal olacak dedik bu sefer canım bebeğim gününden çok ilerde gittiği ve kan sulandırıcı iğne hap kullandığım için pıhtılaşmam olduğu için riske atmaya gerek yok onunda kanı sulanıyo diyerek sezeryana karar verildi. Günüm belli oldu ve korkusuz bi şekilde geçtim çünkü hamileliğimde nolursa olsun nasıl doğarsa doğsun korkmuyorum kendime de bebeğime de bedenime de güveniyorum dedim pozitif olmak çok faydalı sakın korkmayın hiç birinden bedeniniz sizi hamileliğe hazırladıysa doğuma da hazırlıyo inanın. Sezeryana girdim spinal yaptırdım o anı yaşamak istiyorum ilk temas ilk ağlaması ve ilk onu gördüğüm anı sersem olmak istemedim zorda olsa uyanık olucam dedim 😄 doktorum da çok pozitifti ve doğumda adımları anlatarak rahatlatarak yaptı o ilk sesini duyduğum an ahh her şeye bedel canım acımış olsaydı da ki acı yok hiç bişey yok her şeye bedeldi. Sonrasında bebeğimi aldılar iğneleri ve üstünü giydirmek için 15 dk daha dikişleri bekledim tek düşündüğüm onu görmekti. En son yukarı çıktım ve bebeğimi getirdiler her şey mükemmel geçmişti. Sadece biraz gaz zorluyo onun için doğumdan önce yediklerinize dikkat edin gaz yapmasın hastaneye de boll boll hoşaf götürün işe yarıyor. İlk ayağa kalkış bi tık zorluyor ama sakın kalkamam demeyin direk karşıya bakarak zor da olsa kalkın ve booooll bolll yürüyün ben sürekli yürüdüğüm için sıkıntı yaşamadım hep tek başıma yürüyebildim. Gaz problemi yaşarsanızda boşuna sancı çekmeyin lağman isteyin anında rahatlıyosunuz son olarak birde karına bastırıyolar kan akışı için onda da kendinizi kasmayın anında bitsin gitsin korkmayın 😄 her neyse şimdi 1. Haftamız kokusu bakışı o anlık gülüşü her şeye değiyo inanın sizleri okurken nasıl olacak derken şimdi göğsümde uyuyor ve bunları yazıyorum. Herkesin mükemmel doğumları sağlıklı bebekleri olsun inşallah ❤️❤️❤️