Hanımlar merhaba
17+5 günlük hamileyim. Burda cinsiyet tahmini için bile merakla resim atarken, kızım olacağına sevinemeden bebeğimin down sendromlu olduğunu öğrendim. İki oğlum var biri ergenlikte biri daha 17 aylık. Başta asla aldırma taraftarı değildim ama doktorlar risklerinden bahsettikçe korkmaya başladım çünkü benim de eşimin de yaşı küçük değil. İleride kızım bu hayatta tek başına kalacak korkusu,yaşayacağı acılar beni çıkmaza sokuyor. Bir anne olarak tüm çocuklarımı düşünüyorum, geleceği düşünüyorum ve arkamda engelinin ne boyutta olacağını bilmediğim bir kız çocuğu bırakmak beni çok ürkütüyor. Bir taraftan da Allah’ın verdiği cana kıyamam diyorum ama mental olarak da kendimi çok güçsüz hissediyorum. Tüm çocuklarıma nasıl yeterim diye düşünüyorum çünkü down sendromlu bebeğimin belki hastalıkları çıkacak en iyi ihtimal birçok eğitimleri olacak ve evdeki bebeğime bakacak kimsem yok. Yargılanacak bir durumda olduğumu düşünmüyorum.karisik da yazmış olabilirim pek iyi bir psikolojide değilim düşünmekten, üzülmekten çok yoruldum artık. Çocuğu down sendromlu olanlar yada çevresinde yakından tanıdığı olanlar biraz bilgi paylaşabilir misiniz ? sağlık durumları nasıl, zorluğu nasıl, eğitim süreçleri nasıl ? (Bu arada ikili taramam 50:1 riskli çıktı fetal DNA yaptırdım o da yüksek riskli çıktı. Birkaç gün önce küçücük de olsa bir ihtimale sığınıp amniyosentez yaptırdım on güne kadar sonucum çıkacak ve bir karar vermem gerekecek)