ikincibaharrr kişiden kişiye değişen bir durum bence bu doğum kesi olayları.
Ben ilk doğumda hem tecrübesiz ne olacağını bilmediğim için hemde hastaneden kaynaklı korkularım vardı. İlkinde 8 dikiş vardı bende çok zorlandım tam bebeğim kafası çıkmış nefesim kesildi o kadar çok ıkın dediler ki…
Şükür bu gebeliğimde hep derdim sancımı evde çekeceğim korkmayıp sakince ıkınma hissi gelince çömel ve ıkın diye kendimi tedbirledim. İki gündür düzenli ama yetersiz sancılarım vardı. Evde 2 hafta boyunca düzenli düzensiz hareketler yaptım. Ördek yürüyüşü, oturuşu, hurma, squat, sıcak su…
Aklına ne gelirse diyim.
Cuma günü sabah kontrolüm vardı zaten doktor alttan baktı ve 2 cm açılma var hala artmamis dedi baya da bir uyardı vajinamı doğum yaparsın diyr ümit ediyorum dedi..
Eve geldik ikindin üzeri sancılarım tuttu duzenliydi. 10 dkya bir geliyordu. Bugün doğum yaparım sanırım dedim anneme bizdeydi annem. Biliyordum kendimi duramıyordum baktım böyle olmuyor oğlumun küvetine sıcak su doldurup çömelme ile oturdum sancım gelse de gelmese de ıkındım kabız olmuşum gibi.
Üstüne baktım sıcak suyu belime vurdum sancılarım tuttuuuuu 😅
Vajinamı bende uyardım sonrasında kanamam başladı böyle âdetin 3. Günü hafif azalma şeklinde ve mukuslu şekilde. Eşim uyuyordu gece işe gidecegi için annem de ilk oğlumu dışarı çıkarmıştı.
Kardeşime seslendim hemen annemi çağır diye o ara eşim de uyandı geliyor oğlun dedim hem acıyla hem gülümseyerek.
Bı tedirgin ve mutlulukla ayağa kalktı. Koridorda hala 2 dk ya bir sancım geliyordu ve her defasında hafif çömelip belimi duvara verip ıkındım. Yarım saat böyle devam etti dualar ediyorum bir yandan dayanmaya çalışıyorum. Kendime hep dedim zaten kendini biliyorsun sonuna kadar dayan diye…
Baktım olmuyor yatağa sırt üstü uzandım açtım bacaklarımı ıkınma gelince son gücümle ıkındım. Yakın 3 saati geçmiştir sancımı bu şekilde karşıladim ve son raddeye geldiğimi anladım. Oğlumu öptüm kokladım hazırlanıp hastaneye gittik. Yolda da oturduğum yerden bile sancı çektim. Geç olduğu için sakindi etraf ve hemen dogumhaneye alındım. Muayene edildiğinde 6-7 cm açılma var suyu gelmemiş aktif kanama var denildi yatış işlemleri kontroller vs ile birlikte toplam 40 dkda doğumumu gerçekleştirdim. Korktuğum başıma gelmedi. Tam açıklık ile girmedim doğuma o an alındım yaparsın ıkınma var ve güzel karsiliyorsun denildi. 2 ebe ve 1 hemşire ile doğum yaptım. Hemşire çok güzel moral verdi. Ebelerim ise ıkınma hissi gelince vajinamı açıp ıkınma bitince de elini çektiler benden yırtık kesi olmasın diye çok uğraştılar. Hepsine de çok çok dua ettim. Bebeğin kafası geliyor denildiğinde sancın gelse de ıkınma biz yapacağız dediler ve eliyle karnıma hafif bastırdı ebelerden birisi. İlkinde dirsekleri ile baya baya üstüme çıkmışlardı aşırı ağrılıydi. İstemiyorum çıkmayın desem de iyiki de eliyle yapmış dedim daha sonra. Korkularimdan bahsettim ilki böyle oldu söyle oldu diyerek. Ellerinden geleni yaptılar ve oğlum doğmuştu. Şuan 9. Günümüz iki bebisle biraz zor ama annem bakıyor ilk oğluma arada. Şükürler olsun sağlıkla kucağıma da aldım doğumdan hemen sonra. İlk oğlum kuveze alındı hemen solunumundan dolayı bu yüzden ilk emzirmeyi beceremiyorum deyince doğuma giren hemşire gelip yardım etti. 1 haftadır da az az sütüm geliyordu ama şuan az yetmiyor. Kendi hatam yüzüne yediğimi çıkartıyorum afedersin dua edermisin sütüm gelsin çoğalsın bol bol olsun. Hamilenin duası kabul olur 🤲🏻
İnşallah sende benim gibi güzel doğum yapar içten bir oh çekersin rahatlarsın. Dualarım seninle ❤️